Aftenposten

Det største lykketreff en stor mann kan ha er å dø i rett tid

-

Eric Hoffer, amerikansk filosof

å vaere meg selv i sosiale medier». Svarte 66 prosent av guttene at den stemmer

«ganske lite» eller «ikke i det hele tatt». 68 prosent av jentene svarte det samme.

– En app som BeReal kan absolutt vaere en motvekt til det som er skadelig. Det som dreier seg om at man i formative år hele tiden ser polerte og redigerte versjoner av andres liv gjennom plattforme­r som Instagram, og sammenlign­er seg med hvordan de ser ut, og hva de gjør. Det er oppskrifte­n på misunnelse og misnøye med seg selv.

Masterstud­ent Morsund synes det er forfrisken­de at bildene som deles på BeReal ikke er like redigerte og kuraterte som de man ofte finner på andre plattforme­r.

–Konseptet er forfrisken­de og gir en slags hverdagsli­g fellesskap­sfølelse. Det er hyggelig at mens du sitter på lesesalen, så kan du se at alle andre gjør det også, sier han.

Rask vekst. For Morsund er appen et supplement, og ikke en erstatning for andre plattforme­r. Om det samme er tilfelle for de fleste av appens brukere, tror Enli vinningen med BeReal vil gå opp i spinningen.

– Da blir jo resultatet at man bruker like mye tid på de andre sosiale mediene. Da forsvinner fordelene med BeReal. Man får bare én ting til som har noe litt spennende og annerledes ved seg.

BeReal ble lansert tidlig i 2020. Men 65 prosent av appens brukere er kommet til i 2022. Ferske tall Appotopia har delt med TechCrunch, viser at appen er blitt lastet ned 7,67 millioner ganger, på verdensbas­is.

Begrenset potensial? Appen er den fjerde mest nedlastede sosiale medier-appen i USA, Storbritan­nia og Frankrike. Så langt er det flest unge brukere som har fått øynene opp for appen, ifølge Axios.

– Har en plattform som dette potensial til å bli skikkelig stor?

– Det virker som den er litt nisje-app og har dermed har begrenset potensial. Den er allerede stor, men, det er likevel usikkert hvor stor sjansen er for at den skal bli virkelig stor, sier Enli.

Dersom den skulle bli virkelig stor, har The New York Timesjourn­alist John Herrman noen bekymringe­r. Det skriver han i en kommentar.

– Hvis Instagram eller Snapchat sendte varsler om at brukere må dele et bilde hver dag, hadde det blitt oppfattet som spam. Hvis Tiktok krevde at brukere delte en video før de fikk se andre sitt innhold, hadde ikke det blitt opplevd som tillitvekk­ende, ekte eller intimt.

Herrman frykter at det som er morsomt mellom venner, fort kan bli masseoverv­åking dersom det blir mange brukere.

På Aftenposte­ns spørsmål om personvern­bekymringe­ne, svarer BeReal at de ikke gir intervjuer. I appens betingelse­r opplyses det om at BeReal ikke videreselg­er data til tredjepart­er.

Regi:

Med:

 ?? ?? Her er dagens bilde.
Her er dagens bilde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway