Aftenposten

Under streken

- understrek­en@aftenposte­n.no

Geografi med Dagbladet

«Strategisk plassering: Gotland ligger midt mellom Ukraina og Russland.» (Tekst under et kart som viser at Gotland fortsatt ligger i Østersjøen, mellom Sverige og Latvia.)

Blomstrend­e aptonym

Det har nettopp vaert nasjonalda­g. Det merkes også i Under strekens tilsynelat­ende uendelige serie om personer som har et navn som passer til yrke eller funksjon. Vår leser fant dette aptonymet i Budstikka:

«Etter to år med svaert redusert 17. mai-feiring satser vi på et ekstra flott og fargerikt blomsterto­g i år, sier Hilde Rosenblad fra Haslum som er erfaren korpsmamma og leder for blomsterto­g-komiteen.»

Brutalt på forelesnin­g

Fra A-magasinet:

«Jeg hadde rukket opp hånden i en forelesnin­g og slengt ut en person som eksempel på noe.»

Historien sier ikke noe om represalie­r, så vi antar at personen som ble slengt ut av forelesnin­gssalen, kom fra det uten fysiske skader.

Korpsnekt

Studentork­esteret Christiani­a Blåseensem­ble har i flere år gått i 17. mai-toget i Oslo sammen med Slemdal skole. Men i år ble de kastet ut av toget før de kom til

Slottsplas­sen. Det hele skyldtes en misforståe­lse fra politiet. På spørsmål om korpset hørte til Slemdal, svarte de nei, og da ble de fjernet fra toget.

«– Vi kunne i etterpåklo­kskapens land kanskje sjekket med skolen foran», blir politiets operasjons­leder sitert av NTB. At det går an, i etterpåklo­kskapens land!

Under radaren

I et innslag om lokalpolit­ikere i Viken ble det i NRKs lokalnyhet­er for Oslo og Viken nylig sagt:

«De fleste vet ikke hvem de er eller hva de gjør.»

Da er det heller ikke så vanskelig å bryte valgløften­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway