Aftenposten

En artist som få andre i dette landet

Norsk og svensk soulpop topper listen over denne ukens nydelige låter.

- Eivind August Westad Stuen

01 Vinn/Tap Tyr

Tyr slapp fjorårets beste rapalbum og singlene «21» og «Drinks», som tapetserte Tiktok. «Vinn/ Tap» er en rolig oppsummeri­ng av den siste tiden, som starter med et klipp fra den utsolgte konserten på Parkteatre­t. Det er fint og minner veldig om Drake på et vis, men er ikke Tyr på sitt beste.

Karakter: 4

02 Maracana Plaza

Etter Undergrunn­s monsterår følger et nytt medlem opp solo. Plaza stakk til Brasil og lagde tapen der, men her er beaten som chopper Karpes «Ibuprofen», det mest spennende. Plaza rapper om å være en businessbr­o og ha 50k. Han har ikke en like kompleks stemme som Marstein, men dette er en lovende start.

Karakter: 4

03 Lover Like Me Nea

Lettvint pop om å være i sengen flere dager på rad er det Nea serverer oss på sin nyeste singel. En enkel oppskrift med trommer og elgitar og et halvveis catchy refreng driver sangen fremover. Likevel blir man aldri helt grepet av det hele, og lurer mest på hvor man har hørt lignende før.

Karakter: 3

04 Utenfor deg II Svømmebass­eng med Kjartan Lauritzen

Svømmebass­eng har holdt det gående i ti år og girer opp til turné med en låt sammen med rapperen Kjartan Lauritzen. Dette er en rolig ballade i et slags synth-drømmeland­skap og fungerer veldig bra. Lauritzens stemme er prikken over i-en. En sang som fungerer perfekt mens vi ser fremover mot varmere tider.

Karakter: 5

05 Do I Ever Cross Your Mind Beharie

Beharie hadde et kanonår i fjor som kulminerte i spellemann­spris. Nå fortsetter han sitt sobre prosjekt med en nydelig liten sak som viser frem hans vakre stemme med gitar i bakgrunnen. Beharie er virkelig en artist som minner om få andre i dette landet. Det blir spennende å høre mer i løpet av 2023.

Karakter: 5

06 Berget Dina Ögon

Den mest forunderli­ge nyheten som involverte dette populære svenske bandet, var at Tyler The Creator hadde en sang av dem på sin liste over fjorårets favorittsa­nger. Nå er gruppen tilbake med nytt album. «Berget» er nydelig og viser hvorfor gruppen er blitt landets hurtigst voksende eksportvar­e.

Karakter: 6

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway