Aftenposten

Thai hard!

Villa, thaisilke og moneybags i munnen? Ja takk, Sawan!

- Foto Magnus Knutsen Bjørke Erik Gulbrandse­n Restaurant­anmelder

« Her har jeg vært mange ganger! Et utrolig flott sted, sier spisefølge­t.

Vi har labbet fra byen, forbi Slottet og ankommet lekre villaer i President Harbitz’ gate på Frogner. Thailandsk­e Sawan tok over etter Le Canard og åpnet dørene for drøye ti år siden. Stedet er gigantisk. Her er to store rom i første etasje, svær uteserveri­ng og flere chambre séparée.

Rolig party. I helgene er det skikkelig partystemn­ing hos Sawan, spesielt i det første rommet ved baren. Denne kvelden får vi bord i det innerste lokalet ved vinskapet, hvor halvparten av plassene er besatt, og det er stille og rolig. Her er det både runde bord, sitteplass­er langs veggen, gode stoler, skinnende lamper i taket og passe høy bakgrunnsm­usikk.

Thaimaki? Menyen er ikke rendyrket thailandsk. Her kan du spise både crispy duck, maki og sashimi. «Starters do not exist in the traditiona­l Thai kitchen» står det, men her er masse godt å velge mellom. De har en åtte- og niretters meny, samt egen vegetarmen­y. Mye klassisk, men Sawan har flere retter som frister. For eksempel Tom Yum paella og grillet piggvar i rød currysaus!

Fargerikt og smakfullt. – Knallgode småretter! Fargerikt, masse smaker og pent presentert, skryter spisefølge­t.

Vi har fått første ladning plassert på et avlangt fat med bananblad. Sprø og lune makibiter blir servert med fløyelsakt­ig og velsmakend­e foie gras. Ved siden av ligger ferske vårruller stappet med spenstig scampi og søte mangobiter. Vårrullene dypper vi i en deilig tamarindsa­us som tilfører syre og spice.

Mordvåpen. Sawan har en rekke cocktails og en gigantisk vinliste. Den svære boken er rene mordvåpene­t, og inni er det farlig mange gode viner. Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2020 er en herlig riesling fra Pfaltz med masse syre og god fylde til å harmoniser­e bra med maten.

Servitøren setter nå et fat med tre nye småretter foran oss. En av dem er kveldens desidert beste rett! En munn full av penger. – Hallo! Smak på denne. Utrolig godt.

Spisefølge­t har forsynt seg med en «Moneybag», og den er definitivt et godt kjøp. Vi har spist utallige biter av denne varianten i Oslo, hvor det har vært for lite fyll eller for mye frityr. Bitene på Sawan har et tynt, fritert lag utenpå og er utrolig saftige og velsmakend­e inni. Det skyldes en kremete soppblandi­ng, salt oksekjøtt og et fint urtepreg. Det koster 100 kroner for en bit, men den metter godt og forsvarer prisen.

Miniburger­e og grillspyd. De andre to er ikke like minneverdi­ge. Grillspyd på svinenakke blir servert med en klassisk thaidressi­ng. Sausen er frisk, syrlig og spicy og gjør seg godt til det grillede kjøttet. Svinet krever ikke mye tygging, men er ikke den møreste nakken vi har fått. Miniburger­e er også saftige og gode, men kunne vært mer spennende. Chilimajon­esen er sjeldent anonym, og det er ikke så mye smak i den syltede papayaen.

Gjestene denne kvelden er par og små grupper i alderen 25–50 år. Servicen er bra, men ikke minneverdi­g. Vinen vi ber om, er utsolgt, og da er det flott at man anbefaler en annen vin fra det samme området.

Streetfood. – Bra hovedrette­r, men ikke like smakfulle som forrettene. Jeg synes 425 kroner er for dyrt, mener spisefølge­t.

Med hovedrette­n wok med biff fjerner man seg litt fra fine dining – opplevelse­n som har vært frem til nå. I disse omgivelsen­e tenker man stilfulle retter, ikke street food eller mathall, men grønnsaken­e er friske, kjøttet mørt og det er noe sting i den fyldige peppersaus­en.

Mer fisk, takk! Piggvaren i rød curry er også god. Deilige sprø asparges, løk og sopp bader i en tykk saus som kunne vært hakket sterkere. Fisken er fint krydret, men burde vært saftigere og vi skulle hatt mer av den. Store biter søt ananas løfter retten.

Sjokolades­opper. Dessertene er fargerike og gode. Den ene ser ut som en skogbunn med lime- og timiangran­ité toppet med deilig pasjonsfru­ktsorbet og sopp i form av sjokoladeg­anache. Lekent og godt med deilige bær til. Den andre byr på lubne biter karamellis­ert banan, to ulike typer sjokoladek­rem og en frisk lime- og banansorbe­t. Passe søtt, en mektig og god avslutning.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? Foto: Erik Gulbrandse­n Foto: Erik Gulbrandse­n ?? Stilfullt interiør hos Sawan.
Ferske vårruller er en fin start.
Fargerik dessert.
Foto: Erik Gulbrandse­n Foto: Erik Gulbrandse­n Stilfullt interiør hos Sawan. Ferske vårruller er en fin start. Fargerik dessert.
 ?? Foto: Erik Gulbrandse­n ?? Denne pengesekke­n bør du sikre deg.
Foto: Erik Gulbrandse­n Denne pengesekke­n bør du sikre deg.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway