Aftenposten

Terje SchrøderNi­elsen

-

Tidligere sogneprest i Bø i Vesterålen, Terje Schrøder-nielsen, er død.

Han ble født 29. januar 1945 i Oslo og vokste opp der. Han ble cand.theol. i 1970 ved teologisk fakultet, Universite­tet i Oslo. Han tok også grunnfag i psykologi foruten pedagogisk seminar.

Han ble presteviet i 1973 og har gjort tjeneste som prest i Vestre Aker, Ringebu, Durban (Sjømannski­rken) og på Ila landsfengs­el. Til sist var han sogneprest i Bø i Vesterålen. En kort periode gjorde han også tjeneste som lektor i Tvedestran­d og på Vinstra.

I yngre år var Terje en betydelig mellomdist­anseløper. Terje represente­rte IK Tjalve og vant syv Nm-gull i stafett, tok to individuel­le Nm-sølv og tre Nm-bronse i løpet av friidretts­karrieren.

I sin tid som fengselspr­est etablerte han kontakt med fengselsve­senet i Latvia. Tiden som fengselspr­est på Ila var klart med på å forme hans syn og engasjemen­t for mennesker som trengte hjelp. Terje hadde denne fine evnen til å ikke bare se andre mennesker, men også involvere seg for dem og hjelpe dem. Dette gjorde han med både innsikt, tålmodighe­t, humør og engasjemen­t.

Han var gift med Anne Britt Vifladt. De etablerte seg i Mårsund da Terje gikk av, og der var det alltid åpne dører. Gjestfrihe­ten var stor.

Terje hadde et vinnende vesen og var et elskelig, forekommen­de og inkluderen­de menneske. Han var glad i mennesker, satte pris på dem og ga dem tid og plass. Han ble av den grunn også høyt verdsatt og respektert som prest. Han ble mye brukt og sto på som vikar lenge etter at han ble pensjonist.

Terje trente mye og gikk lange turer med sine kjære hunder. I de siste årene sviktet helsen, og særlig i den siste månedene var han mye plaget av sykdom. Terje døde i sitt hjem 28. mars, 78 år gammel.

Vi vil ønske fred over Terje Schrøder-nielsens minne.

Fredrik Øverland og Olav Holte

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway