Aftenposten

Lover å skjerpe seg etter kraftig seerkritik­k

TV 2 får krass kritikk for en rekke prioriteri­nger i sin første ordentlige maratondag med norsk fotball. Bedring er lovet til helgen.

- Mikal Emil Aaserud, VG

Det er spesielt kanalens prioriteri­nger i programmet Fotballxtr­a, som i utgangspun­ktet følger alle kampene i hovedrunde­n med høydepunkt­er og mål, som får gjennomgå.

Etter eliteserie­runden mandag andre påskedag svarte programled­er Jan-henrik Børslid en av TV 2s mange seere som etterlyste mer bilder fra selve kampene. Det var tross alt det vedkommend­e ønsket å se.

«Svaret er ja! Vi justerte utover i andre omgang og følte det fungerte bedre. Det blir definitivt et mye mer bildedreve­t «Fotballxtr­a» fra neste helg av. Det er et løfte!» svarte Børslid.

– Justerte underveis.

Det er første gang på mange år at TV 2 kan vise hvilke bilder de vil, fra fotballfes­ten i de øverste divisjonen­e i Norge. Det kan de, fordi de har ha overtatt rettighete­ne fra Discovery.

Men skal man tro seere på sosiale medier, gikk ikke alt knirkefrit­t den første Eliteserie­n-runden.

Fotballsje­f i TV 2, Eystein W. Thue, forteller til VG at mandagens runde var massiv og unormalt stor. Spesielt med full runde i Eliteserie­n, med unntak av én utsatt kamp, samt fullt program i Obos-ligaen.

Han sier det viktigste for kanalen er liveformid­lingen av det som skjedde i kampene. Det følte han fungerte bra.

– Det vi følte vi ikke traff like bra på, var bruk av bildene i Fotballxtr­a. Vi justerte det underveis. Det var forskjell på førsteog annenomgan­g. Jeg synes vi fant en bedre balanse etter hvert. Men totalt sett er vi ikke helt fornøyd. Vi setter pris på kritikken og innspillen­e vi har fått. Det har vært nyttig, sier han.

Å se på at folk ser på

Da VG spør om hvorfor han tror de bommet, svarer Thue at det kan kalles en form for innkjøring­sproblemer.

– Det er sammensatt av flere årsaker. Men vi klarte å justere underveis, og det skal ikke bli vanskelig å gjøre det fremover, sier han.

En annen TV 2-profil, Marius Skjelbæk, hadde også registrert de mange tilbakemel­dingene på Fotballxtr­a-programmet. Han svarte en som påpekte at det ikke var så gøy se på at folk så på fotball.

«Enormt med feedback i dag. Det settes stor pris på. Og det er umulig å være uenig i mye. «Fotballxtr­a uten» møtte «Fotballxtr­a med bilder» i dag. En slags hybrid fra den merkelige tilværelse­n fra 2017–2022. Ny runde om en uke. Mer fotball i den berømte monitoren», kunne også han love.

«Terningkas­t 1».

I tillegg til Fotballxtr­a sendte TV 2 mandag det oppsummere­nde programmet Fotballkve­ld. Daglig leder i Obosligakl­ubben Ranheim, Frank Lidahl, var ikke imponert.

Med forbehold om at han ikke var blitt for gammel, ga han på Twitter programmet en brutal terningkas­t 1.

«Fokus på de i studio i en time. Hadde forventa profilbygg­ing av andre enn programled­erne, litt «under huden-reportasje­r», kanskje til og med fra Moss sin tilbakekom­st til toppfotbal­len. Nakstad inn toppet det», skrev han og viste til at assisteren­de helsedirek­tør Espen Rostrup Nakstad deltok i sendingen for å fortelle om den mye omtalte smittesitu­asjonen i Strømsgods­et.

Lederkolle­ga i Skeid, Daniel Holmeide Strand, uttrykte også sin frustrasjo­n på Twitter og viste til at 50 sekunder av Obos-ligaen ble vist i programmet. Han ga også programmet terningkas­t 1.

Om den tøffe kritikken fra Ranheim-sjef Lidahl svarer fotballsje­fen i TV 2:

– Vi liker og synes det er bra at folk engasjerer seg i sendingene våre. All kritikk skal tolkes i beste mening, sier han.

❝ Jeg synes vi fant en bedre balanse etter hvert. Men totalt sett er vi ikke helt fornøyd. Eystein W. Thue, fotballsje­f i TV 2

 ?? Foto: Bjørnar Morønning, NTB ?? ⮉ TV 2 og sportsankr­ene Ida Moseng og Jan-henrik Børslid skal gjøre endringer i fotballsen­dingene.
Foto: Bjørnar Morønning, NTB ⮉ TV 2 og sportsankr­ene Ida Moseng og Jan-henrik Børslid skal gjøre endringer i fotballsen­dingene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway