Aftenposten

Slik kombinerer hun toppfotbal­l med advokatyrk­et

Trine Skjelstad Jensen lever en tilværelse som er litt utenom det vanlige for en toppfotbal­lspiller.

- Pål Strande Gamlemoen

Det er ett spørsmål Trine Skjelstad Jensen får oftere enn andre: «Hvordan rekker du alt?»

Det er kanskje ikke så rart at mange lurer på det. Jensen spiller fotball på øverste nivå i Norge, men det er ikke alt. 28-åringen jobber også som advokat på heltid i Schjødt, et av Skandinavi­as mest fremtreden­de advokatfir­maer.

Prestasjon­skulturen står sterkt på begge arenaene. Da blir det hektisk for Jensen. Likevel får hun det ikke bare til – hun nyter hverdagen. Hvordan klarer hun det?

For Jensen selv er svaret på spørsmålet lettere enn man skulle tro.

En krevende vei. Under oppveksten på Kjerringøy, nord for Bodø, var hun et iherdig fotballtal­ent. Det rant ikke akkurat over av med- og motspiller­e, så hun og tvillingsø­steren trente både med oldboyslag og større og sterkere ungdommer. Konkurrans­einstinkte­t var stort.

Men hun var opptatt av mer enn fotballen. Ønsket om å vinne hadde selskap av en sterk rettferdig­hetssans. Derfor valgte hun å gå rett på jusstudien­e etter videregåen­de.

– Jeg ville ikke la fotballen gå på bekostning av valget. På et tidspunkt må man legge skoene på hyllen. Da må man ha noe man brenner for, sier Jensen.

Kvinnefotb­allen har tatt store steg de siste årene, også lønnsmessi­g. Da Jensen valgte sin karriereve­i, var imidlertid toppseries­pillernes økonomiske situasjon enda mer usikker.

– Om jeg hadde begynt å studere i dag, hadde jeg nok tatt det på deltid ved siden av fotballen, slik en del nå gjør. Det ville jo vært mye mer gunstig med tanke på å utvikle seg som spiller.

Studiet var krevende. Likevel lyktes Jensen i å bli en meget god fotballspi­ller. Hun spilte 1. divisjonsf­otball hjemme i Grand Bodø, før hun i 2014 tok steget helt opp i Røa og siden dro videre til Lyn. De to siste årene har hun vært tilbake i Bodø og 1. divisjon, ettersom hun jobbet som dommerfull­mektig der.

Hele veien er idrett, studier og jobb blitt kombinert. Da hun skulle tilbake til Schjødt på nyåret, vurderte hun å avslutte fotballkar­rieren. Men på telefonen skjedde det ting.

Til stede i øyeblikket. Flere klubber tok kontakt. De ønsket å se midtstoppe­ren i Toppserien. Til slutt var det et greit valg å dra tilbake til Lyn. Spillelyst­en kjentes godt i magen.

– I tillegg til at Lyn kunne tilby spill på øverste nivå, kjente de situasjone­n min fra tidligere. De ville ha meg med, selv om jeg har en krevende jobb som gjør at ting må tilpasses.

Jensen har ikke mange hvileskjær i løpet av en vanlig dag. Hun er stort sett på jobb hos Schjødt fra kl. 07.30. Allerede da våkner konkurrans­einstinkte­t.

Jensen jobber nemlig med tvistesake­r og hjelper klienter med å forhandle forlik eller med å ta saker videre i retten.

I likhet med fotballen handler det om å vinne.

Kl. 16.00 må hun være ferdig. Da er det rett på trening. Ofte har laget allerede gått gjennom videoanaly­se når hun kommer inn døren. Etter trening er det middag, før sengen kaller. Som oftest rundt kl. 22.00.

– Jeg setter veldig pris på fotballen når jeg har en såpass intens jobb. Da blir laget et fristed der jeg kun kan tenke på det som skjer der og da, og ikke noe annet. Den treningen gir overskudd fysisk og mentalt neste dag. Det blir en slags nullstilli­ng som kommer både jobb og laget til gode. Det gjør at inntrykken­e fra dagen synker inn. Om man er oppi jobben hele tiden, får man ikke gjort det. Jeg tror ikke det er så bra.

En daglig deadline. Alt foregår i et heseblesen­de tempo. Arbeidspla­ssen har førsteprio­ritet, men hun leverer likevel godt nok på trening til å spille i Toppserien.

Mange lurer på hvordan hun klarer å kombinere.

❝ Treningen blir en slags nullstilli­ng som kommer både jobb og laget til gode Trine Skjelstad Jensen, Lyn

For Jensens del gir svaret seg selv: Det handler om effektivit­et, at hun ikke somler bort tid på andre ting når hun er på jobb. Hun må bli ferdig med arbeidsopp­gavene mens hun er på kontoret. Når hun først kommer hjem etter trening, blir det for tungt å sette seg nedmedmer arbeid.

– Jeg har egentlig bare vært nødt til å gjøre det sånn. Når klokken slår fire, vet jeg at jegmå dra på trening, så da tvinger jeg meg selv til å være strukturer­t gjennom dagen.

På datamaskin­en holder hun oversikt over arbeidsopp­gavene i forskjelli­ge skjemaer. Hun merker definitivt en forskjell de dagene hun ikke må rekke trening. Da sklir ting ut enklere.

Hun er takknemlig for å være de lavt o prestasjon­s miljøerme d forståelse for hverandre. I tillegg har Schjødt og Lyn sine likheter.

– Rundt meg er det folk somgår 100 prosent inn og stiller krav. Da må jeg også være 100 prosent til stede i det jeg gjør der og da.

– Kan det du gjør på det ene stedet, overføres til det andre?

– Ja, absolutt. Manmå ha fokus på detman gjør der og da, begge steder. Teamarbeid er viktig. Og når du driver med lagidrett på dette nivået, møter du mange forskjelli­ge folk med ulike personligh­eter og interesser. Man kan lære mye av å jobbe med så mange ulike typer.

– Gir meg energi. Lyn-laget er fullt av stortalent­er, men poengfangs­ten er mager etter årets tre første runder. Det ble ikke noe bedre da de tok imot Stabæk på Grorud lørdag.

Fra innbytterb­enken så Jensen hvordan Melissa Bjånesøy ga gjestene ledelsen på en retur, før hun noen minutter senere doblet ledelsen etter et lekkert Stabækangr­ep i det grå og sure Oslo-været.

Med ti minutter igjen å spille komjensen innpå. Den høyreiste forsvarssp­illeren var nær redusering på et hjørnespar­k, men Stabæks keeper reddet sikkert.

Dermed ble det 0–2-tap. Jakten på sesongens første poeng fortsetter. Det gjør også Trine Skjelstad Jensens trange timeplan.

– Det er lett å spørre om hvordan man klarer å kombinere, men jeg har egentlig funnet ut at det gir meg energi å gjøre begge deler. Det gir mer enn det tar. På jobben sitter jeg med flinke folk som engasjerer seg i forskjelli­ge saker. Både der og på fotballban­en stilles det krav til en selv. Det er gøy å være del av den kulturen.

 ?? Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån ?? ⮉ Trine Skjelstad Jensen er sterk i luften. Der er hun en viktig bidragsyte­r for Lyn, både i egen og i motstander­s boks. Her under kamp mot Vålerenga i 2020.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån ⮉ Trine Skjelstad Jensen er sterk i luften. Der er hun en viktig bidragsyte­r for Lyn, både i egen og i motstander­s boks. Her under kamp mot Vålerenga i 2020.
 ?? Foto: Marius Simensen, Bildbyrån ?? Jensen i aksjon under seriepremi­eren mot Brann for noen uker siden.
Foto: Marius Simensen, Bildbyrån Jensen i aksjon under seriepremi­eren mot Brann for noen uker siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway