Aftenposten

Haaland tangerte Salahs rekord

Erling Braut Haaland scoret to ganger i den omgangen han spilte da Manchester City slo Leicester 3–1. Han er oppe i 32 seriemål denne sesongen.

-

Det er tangering av Mohamed Salahs sesongreko­rd for Premier League siden turneringe­n ble redusert fra 22 til 20 lag (38 kamper). Han er to bak rekorden til Andy Cole og Alan Shearer på 34 mål i sesonger med 42 kamper. City har åtte seriekampe­r igjen.

Totalt har Haaland nå scoret 47 ganger i ulike turneringe­r denne sesongen.

Med seieren la City ytterliger­e press på Arsenal, som søndag spiller borte mot byrival West Ham. Før den kampen er blåtrøyene to poeng bak serieleder­en, med like mange kamper spilt. Citys neste seriekamp er hjemme mot Arsenal 26. april.

John Stones sto for ledermålet i det 5. minutt, etter hjørnespar­k og flere hodeduelle­r. Wout Faes nikket ballen ut i duell med Haaland, men Jack Grealish nikket den inn i feltet igjen. Stones tapte en luftduell, men Rodri nikket ballen tilbake til ham, og på ett sprett klemte han den i mål med venstrebei­net fra 16-meterstrek­en.

Oppskrifts­messig. Mer oppskrifts­messig var det Haalands venstrebei­n som skulle punktere kampen. Først fikk City Varstraffe etter at et innlegg fra Grealish traff armen til Wilfred Ndidi, som pekte opp i været. Det varte flere minutter før Haaland kunne legge ballen til rette og feie den inn via stolpen. Da var det spilt vel 12 minutter.

Leicester fikk knapt låne ballen før det sto 2-0, men gjestene spilte seg litt inn i kampen og kom til noen halvsjanse­r før City slo til igjen.

I det 25. minutt vant Kevin De Bruyne ballen fra Ndidi litt inne på egen halvdel, satte fart og spilte frem Haaland. Jærbuen parkerte Faes og Harry Souttar, som forgjeves prøvde å følge løpet hans, vippet ballen over keeper Daniel Iversen og så den forsvinne inn i lengste hjørne.

Byttet ut. Med tre måls ledelse til pause mot nestjumboe­n byttet City-manager Pep Guardiola ut målscorern­e Haaland og Stones. Nordmannen må dermed vente på ytterliger­e rekorder.

Ett mål til lørdag ville for eksempel gitt tangering av Shearers rekord fra 1995–96 på fem hat trick i en Pl-sesong.

Rodri, De Bruyne og Grealish ble også byttet ut i løpet av den andre omgangen, og etter innbytter Kelechi Iheanachos redusering i det 75. minutt ble det mer spennende enn Guardiola likte. Leicester kom til flere gedigne sjanser, blant dem et stolpetref­f fra James Maddison, men City halte seieren i land.

Onsdag er det returkamp mot Bayern München i mesterliga­en, lørdag 22. april semifinale mot Sheffield United i Fa-cupen. Så venter storkampen mot Arsenal, som kan bli svært utslagsgiv­ende i tittelkamp­en i Premier League.

?? Foto: Nick Potts, PA via AP/NTB ?? ⮉ Erling Braut Haaland og John Stones scoret målene da Manchester City tok tre nye poeng i Premier League med 3–1 over Leicester.
Foto: Nick Potts, PA via AP/NTB ⮉ Erling Braut Haaland og John Stones scoret målene da Manchester City tok tre nye poeng i Premier League med 3–1 over Leicester.