Aftenposten

Ødegaard scoret, men så rotet laget bort seieren

Martin Ødegaard ga Arsenal en drømmestar­t med «hockeyassi­st» og scoring, men igjen ødela «The Gunners» for seg selv.

- Mattis Holt, VG

Martin Ødegaard er i sitt livs form og glødet ute på det grønne gresset på London Stadium de første ti minuttene mot West Ham. Hælflikker, gjennombru­ddspasning­er, og ikke minst: Scoring. Etter ti minutter landet ballen bak i feltet, perfekt på innsiden av foten til nordmannen. 24-åringens kontroller­te volleyavsl­utning satt mellom beina på den tidligere Arsenal-keeperen Lukasz Fabianski – og 2–0 til bortelaget.

Det var Ødegaards 10. scoring denne sesongen. Åtte av dem har kommet på fremmed gress: Det er Arsenal-rekord for en midtbanesp­iller, ifølge Opta.

Er den mest effektive. Det gjør også Martin Ødegaard til den desidert mest effektive målscorere­n av midtbanesp­illerne i Premier League denne sesongen.

Brighton-spiller Alexis Mac Allister er nærmest, tre scoringer bak nordmannen.

Men som for en uke siden i Liverpool, snudde vinden i London.

Dommer David Coote grep inn og ga Saïd Benrahma muligheten til å redusere fra krittmerke­t etter en Gabriel-takling, og etter hvilen «kopierte» Jared Bowen Ødegaards scoring fra 1. omgang – men på en vanskeligh­etsgrad høyere.

Innlegget kom fra mye dypere i banen, og volleyavsl­utningen fra 10 meter krevde mye mer konsentras­jon for å overliste Ramsdale.

I den blå delen av Manchester satt en langhåret jærbu trolig med et stort smil om munnen.

Panisk mot slutten. Like før hadde Bukayo Saka brent sitt første straffespa­rk siden Em-finalen i 2021 da han hadde muligheten til å øke til 3–1 fra 11 meter.

I stedet ble det 2–2 og et vanvittig kjør resten av kampen. Med Manchester City pustende i nakken var Arsenal-spillerne svært klar over at de ikke hadde rå til å tape poeng mot bunnlaget West Ham, og det var tendenser til panikk da klokken tikket mot 90+5.

Scoringen kom aldri, og dermed har Arsenal rotet bort to 2–0-ledelser på rad. Det samme skjedde mot Liverpool for en uke siden.

Storkamp i vente. Det betyr også at Arsenal nå i realiteten kun er ett poeng foran City hvis Haaland & co. vinner sin utsatte kamp mot Brighton.

Arsenal og Manchester City møtes 26. april.

?? Foto: Tony Obrien, Reuters/ntb ?? ⮉ Martin Ødegaard scoret på hel volley i første omgang, men laget rotet bort seieren i andre omgang.
 ?? ?? ⮉ Slik reagerte Martin Ødegaard da han og laget gikk av banen etter at kampen var avsluttet. Adam Davy, PA via AP/NTB