Aftenposten

Trond Arne Hauge

-

Pensjonert prostipres­t i Asker, Trond Arne Hauge, døde 22. mars. Han skulle ha feiret sin 70-års dag den 14. mai.

Trond Arne vokste opp på Bekkelaget sammen med mor, far og en søster. Han gikk på Bekkelaget skole og på Holtet Gymnasium. Som barn hadde han mange opphold på Rikshospit­alet på grunn av en medfødt karlidelse i et ben. Den var et handikap som han slet med hele livet, og som nok kan ha bidratt til en for tidlig død.

Trond Arne tok teologistu­diet på Menighetsf­akultet og avla eksamen i 1980. Underveis tok han et års pause for arbeid som guide for sjøfolk og turister i den Skandinavi­ske sjømannski­rken i Haifa. Han ble glad i Israel og i Gerd som han traff der. Det ble bryllup i 1976 i Holt kirke i Tvedestran­d og etter hvert fire barn og 12 barnebarn.

Trond Arne ble ordinert i Myre kirke i Øksnes i desember 1980 og var sogneprest der til november 1989.

Han var en høyt verdsatt prest, og under hans virke vokste menigheten sterkt. I 1989 ble han tilsatt som prest i Holmen menighet i Asker. Her fikk han virke i nesten 35 år og har satt dype spor etter seg.

I perioden 2002 til 2010 satt Trond Arne i lederskape­t til Oasebevege­lsen. Han fikk permisjone­r til å ta pastoralkl­inisk utdannelse, arbeide i Kirkens feltarbeid i Asker og virke et år som generalsek­retær i Navigatøre­ne.

Trond Arnes død vil merkes i kirken og i samfunnet. Med sitt varme smil og sitt inkluderen­de vesen ble han elsket av alle han møtte. De han ble kjent med gjennom sitt arbeid som prest ved kirkelige handlinger og i sjelesorg, opplevde å bli sett og forstått på en helt spesiell måte. Han hadde en nådegave til å bygge relasjoner. Det gjaldt i alle sammenheng­er han var aktiv.

Som forkynner hadde Trond Arne alltid noe viktig å formidle, fremfor alt Guds kjærlighet og Jesus’ seier over døden Påskemorge­n.

Trond Løberg og Torleiv Rognum

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway