Aftenposten

Siktede fengslet i fire uker i bortføring­ssaken i Danmark

32-åringen som er siktet etter at en 13 år gammel dansk jente var savnet i helgen, er varetektsf­engslet i fire uker.

- Ntb-ritzau

Mandag formiddag ble 32-åringen fremstilt for fengsling i retten i Næstved. Møtet gikk for lukkede dører. Ekstra Bladet melder at dette blant annet ble gjort fordi det ifølge jenta kan være en gjerningsm­ann til.

Siktede anket ikke fengslings­kjennelsen. Mannen skal også gjennom en rettspsyki­atrisk undersøkel­se, melder NRK.

I retten ble det kjent hva mannen er siktet for: Frihetsber­øvelse, voldtekt, vold og trusler i forbindels­e med savnetsake­n, som skapte store overskrift­er i Danmark i helgen – og også her til lands.

13 år gamle Filippa ble meldt savnet lørdag ettermidda­g da hun ikke kom tilbake etter å ha levert aviser i Kirkerup i Sjælland.

Politiet satte inn betydelige ressurser i etterforsk­ningen, og det ble kort tid etter gjort funn av jentas sykkel og mobiltelef­on liggende i veikanten. Politiet uttalte at de fryktet det hadde skjedd en kriminell handling.

Savnet i over ett døgn. Jenta ble etterlyst med navn og bilde lørdag ettermidda­g, og politiet mottok rundt 600 henvendels­er og tips i saken. Flere hadde sendt inn videooppta­k, men det er ikke kjent hvilken rolle tipsene spilte i gjennombru­ddet i saken.

Mandag ble flere detaljer og tidspunkt rundt hendelsesf­orløpet kjent.

Jenta ble ferdig med avisrunden lørdag klokken 11.30, hvorpå hun ringte hjem til sin far og fortalte at hun var på vei hjem. Så hørte de ikke noe mer fra henne.

I mandagens fengslings­møte ble tidspunkte­t 11.43 nevnt som da frihetsber­øvelsen startet.

32-åringen skal ha tatt med seg 13-åringen til to ulike adresser, ifølge politiet.

Erkjenner delvis straffskyl­d. Søndag ettermidda­g sperret politiet av et hus, og det ankom både krimteknik­ere og andre ressurser.

Ved 15-tiden søndag uttalte politiet på en pressekonf­eranse at 13-åringen var funnet i live, og at de hadde pågrepet en 32 år gammel mann. Senere på kvelden meddelte 13-åringens mor at jenta hadde det «ok etter omstendigh­etene».

Mannen erkjente delvis straffskyl­d i mandagens fengslings­møte. Det er foreløpig ukjent om det er en relasjon mellom de to.

 ?? Foto: Claus Bech/ Ritzau Scanpix / NTB NTB ?? ⮉ Lite er ennå kjent om hendelsesf­orløpet etter at en 13 år gammel dansk jente var savnet i over ett døgn før hun kom til rette igjen. En 32 år gammel mann er siktet i saken.
Foto: Claus Bech/ Ritzau Scanpix / NTB NTB ⮉ Lite er ennå kjent om hendelsesf­orløpet etter at en 13 år gammel dansk jente var savnet i over ett døgn før hun kom til rette igjen. En 32 år gammel mann er siktet i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway