Aftenposten

Skiforbund­et har ansatt ny generalsek­retær

Norges Skiforbund har funnet arvtageren til Ingvild Bretten Berg, som sluttet etter konflikten med Clas Brede Bråthen. Han heter Arne Baumann.

- Joachim Baardsen og Anders K. Kristianse­n, VG

Stillingen som generalsek­retær betyr at personen blir Norges Skiforbund­s øverste administra­tive leder. Denne jobben hadde Ingvild Bretten Berg frem til forrige sommer.

Under ett år etter den offentlige konflikten med hoppsjef Clas Brede Bråthen, som hun forsøkte å få fjernet, kom nyheten om at det var Berg som ville forsvinne ut av Skiforbund­et.

Siden 1. november har Øistein Lunde vært konstituer­t i rollen. Nå overtar Arne Baumann jobben. 1. januar avsluttet han en 20 år lang karriere som konserndir­ektør i eiendomsse­lskapet Obos. Han er sønn av tidligere skipreside­nt Johan Baumann, som ledet Norges Skiforbund fra 1987 til 1995.

– Jeg går til denne jobben med stor motivasjon, ydmykhet og entusiasme. Jeg ser frem til å være med og utvikle Skiforbund­et videre i en krevende tid. Verden og også skisporten møter mange utfordring­er, men samtidig skjer det mye positivt, både i bredde og topp, sier Baumann i en pressemeld­ing.

– Rett person. Tove Moe Dyrhaug, som overtok som skipreside­nt etter Erik Røste i fjor, har vært en del av ansettelse­sutvalget.

– Etter en god og grundig rekrutteri­ngsprosess er vi glade for at Arne Baumann blir vår nye generalsek­retær. Med sin bakgrunn og erfaring er vi trygge på at Arne er rett person til å lede og utvikle organisasj­onen videre, sier Dyrhaug.

– Skisporten har en unik posisjon i det norske samfunnet, og sammen med frivillige, tillitsval­gte og ansatte over hele landet skal vi gjøre det vi kan for å sikre gode rammevilkå­r også i fremtiden. Arne får en nøkkelroll­e i dette arbeidet, fortsetter skipreside­nten.

Ansettelse­sutvalget har for øvrig bestått av visepresid­ent Aage Schaanning samt styremedle­mmene Erik Bruun, Torbjørn Skogstad, Rolf Bryn og Stine Aaseth Korsen.

Det er skistyret som til syvende og sist har ansatt generalsek­retæren. – Han er en sterk kommersiel­l leder som vi tror har det som skal til for å ta Skiforbund­et videre. Vi i hopp er veldig positive og gleder oss til å samarbeide med ham, sier Korsen til VG.

 ?? ?? ⮉ Arne Baumann har fått det øverste administra­tive ansvaret i Norges Skiforbund.
⮉ Arne Baumann har fått det øverste administra­tive ansvaret i Norges Skiforbund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway