Aftenposten

Trond Sanvelt

-

Trond Sanfelt ble født 5. juli 1956 og døde etter lengre tids sykdom 23. mars 2023, bare 66 år gammel. Han var i flere tiår en aktiv og kraftfull advokat, men var i den siste tiden mer tilbaketru­kket fra det synlige advokatmil­jøet.

Trond startet sin yrkeskarri­ere i Finansdepa­rtementet i 1980, hvor han etter hvert ble byråsjef og underdirek­tør. Med kombinasjo­nen praktiske ferdighete­r i faget og dypere innsikt i lovarbeid og forhandlin­ger av internasjo­nale skatteavta­ler, la han mye av grunnlaget for sitt virke innen skatterett­en.

I 1983 og 1984 var han dommerfull­mektig ved Tune sorenskriv­erembete. I desember 1986 forlot han departemen­tslivet og startet som advokatful­lmektig hos høyesteret­tsadvokat Thorer Ytterbøl i Sarpsborg og deretter i Bahr, hvor han for alvor tok fatt på en glitrende karriere som advokat og partner.

Trond var i sine velmaktsda­ger en av Norges beste forretning­sadvokater, og vi hadde glede av å være kolleger med ham i Bahr og Wiersholm. Trond ga sine ansatte mye tillit og ansvar og var en fantastisk læremester i advokatfag­et. Han hadde en utpreget forretning­smessig sans, var rå til å forhandle og var en klientmagn­et av rang. Norgesgrup­pen sto her i en særstillin­g.

Trond prosederte rettssaker og vant frem i Høyesteret­t i saken om Skøyen Næringspar­k. Dommen påberopes fortsatt som sentral rettskilde om ligningspr­aksis og skattyters rettssikke­rhet. Han skrev flere artikler og bøker og var blant annet med å initiere boken «Bedrift, selskap og skatt», som fortsatt gis ut.

Arbeidet var lenge en stor del av Tronds liv. Etter at vår tid som kolleger opphørte, gikk kontakten over fra å være jevnlig til å bli sporadisk. Vi savner den Trond vi kjente og vil med takknemlig­het minnes ham slik han var på høyden i livet. Tankene går nå særlig til Snorre, som vi vet han var umåtelig glad i.

Stig Sollund og Bettina Banoun

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway