Aftenposten

Tror de vil heve partiet

Arbeiderpa­rtiet får to mangemilli­onærer og to Utøya-overlevend­e i toppledels­en.

- Kjetil Magne Sørenes, Lars Molteberg Glomnes, Stine Barstad, Odd Inge Aas, Andreas Bakke Foss og Olav Olsen

Valgkomite­en i Arbeiderpa­rtiet har de siste dagene jobbet på spreng for å få på plass kabalen for partiets nye ledelse. Fredag var kabalen klar. – Dette er et sterkt sentralsty­re som kan ta fatt på utfordring­ene Ap står i, sa komitélede­r Peggy Hessen Følsvik da hun la frem innstillin­gen fredag ettermidda­g.

Hun sier det nye sentralsty­ret vil speile hele landet og bidra til både fornyelse og lokal representa­sjon.

– Historisk øyeblikk. Partileder Jonas Gahr Støre sier han tror den nye ledelsen vil bidra til å heve partiet fra dagens lave nivå på målingene.

– De har vist seg som fremragend­e statsråder og gode politikere. Det at de nå er innstilt som nestledere og skal jobbe nærmest med meg i ledelsen, er spennende, sier Støre om Brenna og Vestre.

– For meg er det et historisk øyeblikk at to nestledere er innstilt, som har den bakgrunnen som Tonje og Jan Christian har, la han til. Støre henviste til at begge to er blant dem som opplevde og overlevde terroren på Utøya.

Han sier Bjørnar Skjæran informerte ham i går kveld om at han ville trekke seg som nestleder for å slippe andre krefter til.

To mangemilli­onærer. Med Støre og Vestre i ledelsen får Arbeiderpa­rtiet både en leder og en nestleder som har en formue på flere titalls millioner kroner. Støre og Vestre var i fjor oppført med formuer på henholdsvi­s 45 og 72 millioner kroner.

– Kan det ikke bli et kommunikas­jonsproble­m for Ap med to i ledelsen som er mangemilli­onærer, når dere har vært så opptatt av vanlige folk? Du har jo til og med sagt at nå skal vi ta de rike?

– Det er en litt annen debatt enn det vi har nå. Når du ser sentralsty­ret, så ser du et mangfold blant folk både med hva de eier, og hva de tjener. Det er jeg ikke redd for. Vi har vært ute etter å finne de beste folkene og de beste navnene til å ta partiet videre, sier Følsvik.

 ?? Foto: Olav Olsen ?? ⮉ Støre sier han tror det nye laget i Ap-ledelsen vil bidra til å heve partiet fra de elendige meningsmål­ingene.
Foto: Olav Olsen ⮉ Støre sier han tror det nye laget i Ap-ledelsen vil bidra til å heve partiet fra de elendige meningsmål­ingene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway