Aftenposten

Trumps støttespil­ler tapte veddemål nektet å betale

«Bevbvis at jeg tar feil», sa Donald Trumps våppendrag­er og hevdet at Kina rotet til presidentv­alget. Han veddet 50 millioner kroner og tapte.

- Gun nna ar Kag gg ge

Mike Lindell hevdet at han kunne bevise at kineserne påvirket presidentv­alget i 2020, slik at Joe Biden vant.

– Bevis at jeg tar feil, sa Lindell. For å understrek­e at hanmente alvor, lovet han 5 millioner dollar (53 millioner kroner) til den som motbeviste «beviset» hans.

It-arbeider Bob Zeidman tok Lindell på ordet.

sier Zeidman til BBC. Zeidman brukte et par timer på oppgaven. Da var han sikker på at Lindells data ikke beviste noe som helst. De hadde ikke engang noe med valget i 2020 å gjøre.

Derfor krevde han å få pengene inn på konto.

Dette skjedde i 2021. Zeidman hørte ingen ting fra Lindell. Han trakk Lindell til et forliksråd. Konklusjon­en derfra er klar. Zeidman vant veddemålet.

Lindell sier ifølge Thewashing­ton Post at han vil ta hele saken til retten.

Pute-tv. Lenge var Mike Lindell bare kjent som «the My Pillow guy». Han er blitt styrtrik på å selge puter og sengetøy. Bedriften heter My Pillow, og Lindell bruker seg selv uhemmet i markedsfør­ingen.

Han er høyrøstet og humoristis­k når han skal overbevise Tvseerne om at putene sikrer en god natts søvn.

I 2016møtte han presidentk­andidat Donald Trump. Senere beskrev han møtet som en «guddommeli­g åpenbaring». Han har flere ganger hevdet at Trump var en gave fra gud, til USA og resten av verden.

Derfor har han slittmed å innse at Joe Biden fikk langt flere stemmer enn Trump i 2020.

Sammen med advokatene Sidney Powell og Rudy Giuliani har han vært i frontlinje­n i kampen for å bevise at Biden vant på juks. Gang på gang har de blitt avvist i rettssyste­met.

Hat og kjærlighet til Fox. Etter Trumps nederlag i 2020 har forholdet mellom Fox News og den tidligere presidente­n kjølnet betrakteli­g. Lindell er en av de sterkeste kritikerne av kanalens dekning.

Allikevel er han også en av de største annonsøren­e. På halvanog net år kjøpte han reklametid for 80 millioner dollar, ifølge Newsweek.

I interne dokumenter fra Fox, sier hovedeiere­n Rupert Murdoch at Lindell får slippe til i debattprog­rammene på grunn av alle annonsedol­larene han gir selskapet.

Robert Zeidman stemte på Trump i 2020. Da han hørte Lindell være så sikker, tenkte han at det ikke kunne være bløff. Men han satte seg ned med dataene og et lite håp om å oppleve noe historisk. Han tenkte det kanskje kunne bidra til å bytte president.

Men det han fant, var ugjendrive­lig bevis på at «beviset» ikke hadde noe som helst med valget å gjøre.

Fryktet regjeringe­n. Det var Lindell selv som laget regler der en forliksnem­nd skulle behandle uenighet om vinneren. Allikevel vil han ikke betale.

Da han vitnet for nemnda, hevdet han at han ikke hadde gitt fra seg de ekte dataene. For like i forveien hadde en mann forsøkt å ta en selfie med ham. Da fikk Lindell et støt i brystet.

Han hevder det var et angrep, et tegn på at regjeringe­n ville blande seg inn dersommate­rialet ble offentlig.

Derfor fikk Zeidman et helt annet materiale, hevdet han.

Lindell ble ikke trodd.

Bare begynnelse­n. Å betale 5 millioner dollar er overkommel­ig for en mann med Lindells formue.

Han kan få større problemer om ikke lenge. Bedriften Dominion Voting Systems har saksøkt ham og krever 1,3milliarde­r dollar i erstatning.

Bakgrunnen er de gjentatte påstandene hans om at Dominions maskiner var programmer­t slik at Joe Biden kunne «stjele» valget.

I søksmålet hevder Dominion at Lindell «selger» løgnen om valget, for «løgnen selger puter».

Også Lindells allierte, advokatene Rudy Giuliani og Sidney Powell, er saksøkt for det samme.

Søksmålet har bakgrunn i mange av de samme påstandene som gjorde at Fox News måtte inngå forlik og betale Dominion 800 millioner dollar. I utgangspun­ktet var Fox saksøkt for det dobbelte.

❝ Jeg ringte kona og sa: Tenk på hva du vil gjøre med 5 millioner dollar. Bob Zeidman, It-arbeider

 ?? Foto: Tom Brenner, Reuters / NTB ?? ⮉ Mike Lindell (t.v.) har brukt millioner på å støtte Donald Trumps påstander om at valget i 2020 ble stjålet.
Foto: Tom Brenner, Reuters / NTB ⮉ Mike Lindell (t.v.) har brukt millioner på å støtte Donald Trumps påstander om at valget i 2020 ble stjålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway