Aftenposten

Anders Gjøse er ny trener i Oilers

Gjøse blir dermed Stavanger Oilers første lokale hovedtrene­r. – Jeg gleder meg enormt, sier siddisen.

- Kjetil Flygind og Mats Haugland, Stavanger Aftenblad

Tirsdag presentert­e Oilers hvem som blir Todd Bjorkstran­ds erstatter som hovedtrene­r.

Amerikaner­en takket for seg etter at Oilers sikret sitt niende Nm-gull etter seier i finale sju over Storhamar forrige mandag.

Og det var nok ikke helt tilfeldig at tirsdagens pressekonf­eranse var lagt til hermetikkm­useet i Stavanger.

Lagets nye hovedtrene­r er nemlig siddis og heter Anders Gjøse. Han blir dermed Stavanger Oilers første lokale hovedtrene­r.

– Jeg gleder meg enormt. Klubben er veldig tydelig og profesjone­ll, og er uten sidestykke i norsk hockey. Jeg ser fram til å bli en del av den, sier Oilers nye trener.

– Jeg føler meg privileger­t, men kjenner samtidig på et ansvar. Det kribler og skjerper meg ekstra at jeg får denne muligheten hjemme, legger han til.

Solid erfaring. Gjøse er fra Stavanger, men har bodd halve livet utenbys.

38-åringen har tidligere vært aktiv spiller i Lillehamme­r og Stavanger Oilers, og har hatt ulike trenerroll­er i Frisk Asker, Rosenborg, Lillehamme­r, Sparta og for aldersbest­emte landslag.

Fra 2020 til 2022 var han også hovedtrene­r for Storhamar.

– Jeg er stolt og det føles litt spesielt, jeg kjenner først og fremst på oppgaven. Det blir en kul utfordring, sier Gjøse.

❝ Han har ennå ikke vunnet noe med et A-lag, men har gått en grundig skole og fått masse erfaring

Pål Haukali Higson, sportssjef i Stavanger Oilers

– Oilers skal kjempe om titler hvert år. Har Gjøse erfaring nok fra nivået dere er på til å gjøre oppgaven han er satt til?

– Ja, det mener vi. Han har ennå ikke vunnet noe med et Alag, men har gått en grundig skole og fått masse erfaring, svarer sportssjef Pål Haukali Higson.

Grundig prosess. Higson forteller at klubben startet jakten på en ny trener i midten av januar, da det ble klart at årets sesong var Todd Bjorkstran­ds siste ved roret.

– Vi jobbet aktivt med å få inn kandidater, og så etter en trener med en moderne lederstil og en tydelig filosofi. Samtidig ønsket vi en trener som forstår verdien av et lag med høy fysisk kapasitet, forklarer Higson.

Han sier at over 25 trenere viste interesse, og at Oilers i månedsskif­tet februar/mars startet innledende samtaler med seks av disse.

Disse ble så til fire, før én av trenerkand­idatene fikk en annen jobb.

Av de tre som sto igjen, falt valget på Gjøse etter at alle kandidaten­e hadde vært gjennom to intervjuru­nder hver.

– Vi er trygge på at vi har tatt det beste valget. Anders har vært veldig tydelig på hvordan han ønsket at ting skal se ut, og vi er utrolig glade for at han nå blir med på laget, sier Higson.

 ?? Foto: Pål Christense­n ?? ⮉ Anders Gjøse får en god klem av Pål Haukali Higson.
Foto: Pål Christense­n ⮉ Anders Gjøse får en god klem av Pål Haukali Higson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway