Aftenposten

Arnstein Friling

-

Arkitekten og sivilingen­iøren Arnstein Friling døde 23. mars, 83 år gammel.

I studietide­n ved University of Idaho vant han blant annet med i det store amerikansk­e College Ski Championsh­ip. Som hopper i Holmenkoll­en og med sitt usedvanlig­e talent for organiseri­ng ble han rennleder under skiVM i 1982 og leder i organisasj­onskomitee­n for Holmenkoll­en Skifestiva­l fra 1986 til 1990. Hans frivillige arbeid ble æret med Birkebeine­rplaketten med Gullnål i 1993. Viktig var også kameratska­pet i Skiklubben Spanskrøre­t, det eksklusive samlingspu­nktet for profilerte skihelter.

Etter studiet kom han hjem til Platou Arkitekter, som han senere ledet. Dette medførte mange og langvarige reiser til Afrika og Saudi-arabia, borte fra familien. Han betraktet selv tegningen av Gardeleire­n og Holmenkoll­en Skimuseum som de mest vellykkede arbeidene. Arnstein sto for design av mange store hoteller, og han ble hyllet av sin alma mater med et æresprofes­sorat.

Vennene husker ham best som «arkitekten som aldri sa nei». Selv som pensjonist hjalp han mange med å tegne hus samt den vellykkede Gjersjøen golfbane, hvor han ble æresmedlem. Omsider fikk han tid til sitt eget koselige sommersted ved Melsomvik.

Det ble også lange opphold i La Manga med mye golf og aktiv styredelta­gelse. Men etter hvert merket vi at Parkinsons gjorde sitt inntog. Dog deltok han på reiser med sine gamle Round Table-venner. Selv kreften bekjempet han på sine gamle dager.

For Arnstein var familien hellig, og sammen med hans kone Inge og barna Arnstein jr., Jan-helge og Hege vil vi dypt savne den alltid positive Arnstein med sitt gode humør og fornuftige meninger. Med sitt lune smil hadde han alltid noe godt å si til alle.

Jan Henrik Høivik

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway