Aftenposten

Bjørn Knivsberg

-

Bjørn Knivsberg, for mange en god og kjær venn, gikk ut av tiden i stillhet og fred 21. april 2023, 66 år gammel, rammet av kreft det siste året.

Han var spesialist på data og hadde mange svært interessan­te og kjente klienter som han de siste årene pleiet som privatprak­tiserende IT-spesialist. Alle var svært takknemlig­e for den hjelp han kunne yte, og han var slik suksessrik i sitt arbeid. Jeg var helt avhengig av hans hjelp og råd med min datamaskin, og han tok ofte initiativ til å komme hit og snakke med meg. Han var også et veldig klokt menneske, snill og en svært fin og hjelpsom person. Jeg hadde dyp respekt for hans meninger og råd og hans stille, litt kontemplat­ive og omsorgsful­le personligh­et. Vi hadde også mange fine samtaler gjennom mange år. Han hadde en stille ettertenks­omhet omkring livets mange spørsmål og faser.

På hans dødsleie besøkte jeg ham flere ganger den siste tiden, og han fortalte meg at vi skulle på ny båttur på fjorden til sommeren. Begge visste at det ikke ville skje. De siste to gangene kunne han ikke snakke. Alle hans rynker var slettet, men midt i hans stille ansiktsutt­rykk, med en pust fylt av et kroppslig farvel, lyste hans personligh­et opp på en egenartet måte. Uten smil og konkrete uttrykk kunne jeg se en dyp glede over mitt besøk, men også en bunnløs sorg over å miste livet og gode venner. Det var som om han tok et stille mentalt og kraftfullt farvel.

Det var en svært gripende stund som jeg aldri vil glemme. Jeg er dypt takknemlig for å ha fått følge ham mot døden og tidløshete­n på en slik måte. Sammen med en for meg ny, felles venn, som Bjørn førte meg sammen med i denne siste tiden, så vil jeg tenne et lys for Bjørns tidløse sjel. Jeg tenker på hans kone, barn og barnebarn og lyser fred over hans minne.

Dag Hol

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway