Aftenposten

Vålerenga fortsatte scoringssh­owet

Målene satt igjen løst for tabelleder Vålerenga i 4–1møtet med Åsane i Toppserien. Etter tre seiersløse kamper fikk Brann endelig inn en trepoenger.

-

VIf-kvinnene har imponert offensivt den første måneden av sesongen. Seks kamper har budt på minst tre mål hver gang, og lørdag kom Oslo-lagets fjerde strake seier.

Karina Sævik gjorde 1–0 på flott vis etter et snaut kvarter. Hun fikk et langt oppspill, tok ned ballen og lurte seg forbi Åsane-forsvaret. Like etter doblet Olaug Tvedten en effektiv borteledel­se i Bergen.

Fra krittmerke­t la veteranen Elise Thorsnes på til 3–0. Vålerenga fikk muligheten etter holding i boksen. Synne Bjørnebøle styrte inn Åsane-redusering­en på kampens andre straffespa­rk etter en time.

Senere kom Felicia Rogic inn og ordnet 4–1.

Rett bak. På tabelltopp­en er Vålerenga ett poeng foran Rosenborg. Sistnevnte vant 3–0 da Lyn kom på besøk i rundens siste kamp. Emilie Joramo pirket inn ledermålet etter nesten halvspilt første omgang, og syv minutter senere ble det nettsus på Elin Sørum.

Etter pause økte Emilie Nautnes Rbk-forsprange­t ytterliger­e.

Brann har hatt en skuffende start som regjerende mester, men slo tilbake med 3–1 borte mot Stabæk. Det var bergensern­es første seier på fire kamper, etter to 0–0-kamper og hjemmetap for Vålerenga. Rødtrøyene er fem poeng bak teten.

Rikke Nygard tok Brann foran med et lavt skudd etter vel 20 minutter. Tidlig etter pause sendte Silje Bjørneboe et innlegg via stolpen og i eget mål. Gjestenes tredje scoring sto Cecilie Kvamme for, mens Melissa Bjånesøy satte inn Stabæks mål kort tid etter.

Riise-jubel. LSK Kvinner måtte nøye seg med 1–1 hjemme mot Røa. Amanda Johnsson Haahr fikset en tidlig ledelse, men etter hvilen kom Røa-utligninge­n ved Julie Hoff Klæboe. Det var LSKS og keeper Cecilie Fiskerstra­nds første baklengsmå­l i år.

Resultatet var skuffende for et Lsk-lag som kunne vært to poeng bak Vålerenga.

John Arne Riise kunne juble etter årets andre Avaldsnes-seier. Laget hans vant 3–2 borte mot poengløse Arna-bjørnar etter først å ha rotet bort en 2–0-ledelse. Evelyn Badu ble gjestenes matchvinne­r.

?? Foto: Heiko Junge, NTB ?? ⮉ Vålerenga-kvinnene fikk nok en gang mange mål å juble for i Toppserien da Åsane ble knust 4–1.