Aftenposten

Han gjorde som storesøste­r – vant Nm-gull

Gimle stakk av med seieren i den avgjørende fjerde kampen i sluttspill­sfinalen mot Frøya fredag.

-

Victor Meisfjord, Bergens Tidende

Dommeren blåste av kampen. På banen kunne halvparten av spillerne slippe jubelen løs. Det samme gjaldt på de stappfulle tribunene, som var delt omtrent på midten mellom borte- og hjemmesupp­orterne.

Gimle Basket slo Frøya i Frøya Arena fredag kveld. De vant sin tredje kamp i best-av-fem-sluttspill­et og ble dermed kronet til norgesmest­ere for andre år på rad.

– Det føles veldig riktig, sier daglig leder i Gimle, Frederik Gnatt, etter kampen.

Kampen endte 82–104. Gimles Jørgen Odfjell ble kåret til kampens mest verdifulle spiller.

Søskenpare­t med hvert sitt

Nm-gull. For rundt to uker siden ble Katrine Fjærestad norgesmest­er med Ulriken Eagles. Nå har hennes bror, Espen Fjærestad, utført den samme bragden.

– Det er sykt gøy, sier søsteren. Hun forteller at det var deilig å være først ut. Da kunne hun slappe av når broren skulle i aksjon.

Det er ifølge henne ikke noe problem å dele rampelyset med ham. – Det er morsommere for meg som storesøste­r å se ham skinne.

Broren har heller ikke noen problemer med å dele æren med søsteren. – Det er jo nydelig. Hun var jo først. Hun er to år eldre og har et par barn, så det er nesten mer imponerend­e, det hun gjør, sier han.

Familien er, ifølge Espen Fjærestad, veldig fornøyd. – Jeg tror ikke de kunne vært stoltere, sier han.

To eldre søsken som spilte basket, inspirerte ham til å starte med idretten. I oppveksten spilte de mye sammen. Nå står han med Nm-gullet rundt halsen. – Det er en fantastisk følelse, sier lillebrore­n.

Han forteller at fredagens kamp var rotete i begynnelse­n, men at det løsnet etter hvert. Nå går turen videre til Gimlehalle­n for å feire.

Jevn første halvdel. Frøya scoret kampens første to poeng. Derfra fulgte de to lagene hverandre tett resten av første periode, som endte med stillingen 21–19 i Gimles favør.

Tidlig i andre periode tok Frøya tilbake ledelsen, men Gimle svarte raskt, og etter halvspilt periode sto det likt. De rødkledde tok så mer og mer over og var oppe i en fempoengs ledelse før Frøya slo tilbake og sørget for at de bare var ett poeng bak bortelaget til pause.

Gimle startet tredje periode best, og hadde etter omtrent tre minutter en åttepoengs­ledelse. Det kunne se ut som Frøya var på vei inn i det igjen, men etter i overkant av åtte spilte minutter var differanse­n oppe i 16 poeng. Perioden endte på Gimle-ledelse 80–65.

Etter det så Gimle seg aldri tilbake. Med i overkant av fire minutter igjen på klokken var ledelsen oppe i 21 poeng. De kontroller­te inn seieren, og Gimle-fansen kunne slippe jubelen løs.

Daglig leder i Frøya Basket, Baard Stoller, mener seieren var fortjent. – De vant jo 3–1. Det er ikke noe å si på det, sier han.

Veien til seier. Gimle ble klare for sluttspill­sfinalen etter å ha slått Bærum Basket i semifinale­n. De vant finaleslut­tspillets første kamp, som ble spilt i Gimlehalle­n, 83–72. Frøya tok seieren i neste oppgjør da de slo Gimle med fire poeng i Frøya Arena. Onsdag kveld vant Gimle 83–73 i Haukelands­hallen. Med seieren fredag kveld tok de sin tredje seier på fire kamper, og sikret seg dermed retten til å kalle seg norgesmest­re enda et år.

❝ Jeg tror ikke de kunne vært stoltere Espen Fjærestad om familien som er blitt to Nm-gull rikere i løpet av april

?? Foto: Victor Meisfjord ?? ⮉ Tidligere i april vant Katrine Fjærestad Nm-gull med Ulriken Eagles. Fredag kveld kunne lillebror, Espen Fjærestad, juble for det samme.
Foto: Victor Meisfjord ⮉ Tidligere i april vant Katrine Fjærestad Nm-gull med Ulriken Eagles. Fredag kveld kunne lillebror, Espen Fjærestad, juble for det samme.