Aftenposten

Nytt dansegulv, plantebar og iskremkafé åpner

- Henriette Marvik Berg og Marthe Øvergård

Denne våren er det flere morsomme og fargerike konsepter å glede seg til: Oslos nyeste kjellerlok­ale med et spenstig lysshow, en av Norges beste kokker åpner restaurant på Løkka, og rett ved Frognerpar­ken åpner en «jungelbar».

Å åpne et nytt sted kan by på flere utfordring­er – alt fra streik med ølmangel og vannlekkas­je. Ta derfor høyde for at åpningsdat­oene kan endre seg noe.

Borrelaas

Åpningsdat­o:

Siste helgen i april

Adresse: Mariboes gate 4 To utelivsakt­ører slår seg sammen: Fritjof Seeberg fra Skaal Matbar og Gunnar Forsgren, tidligere daglig leder hos Torggata Botaniske. Sammen håper de å skape Oslos råeste kjellerlok­aler med blinkende Led-lys i taket.

Første etasje står i kontrast til kjelleren med et lyst, intimt og mer rolig lokale. Her blir det artig og variert vin i en uformell innpakning.

Jimmy’s

Åpningsdat­o: 26. april

(starten på mai)

Adresse: Leirfallsg­ata 6

Tiden for Ben Reddik på Grünerløkk­a er over. Sommelier Jimmy Örnewald har tatt over lokalet og døpt stedet etter ingen ringere enn seg selv.

Örnewald har solid erfaring som sjefsommel­ier og har jobbet i Fursetgrup­pen og på Katla. Det nye stedet lover en personlig vinliste med mye amerikansk vin. I tillegg blir det delemeny med oster, skinker og kalde retter.

Cousins

Åpningsdat­o: 26. april Adresse: Stortorvet 9

(tredje etasje)

Gatemat fra verdens hjørner, konditori og iskremfabr­ikk – høres ganske digg ut på en sommerdag? Det er Glasmagasi­nets nye kafé Cousins som tilbyr denne menyen. I tillegg kan man få servert vin.

Gjengen bak består av isprodusen­ten Sandwich brothers og iskremmerk­et Sorbet sisters, som nå har slått seg sammen. Familien er gjenforent!

Libertine Vinbar

Åpningsdat­o: 2. mai Adresse: Frognervei­en 2

17 år gamle Champagner­ia er en kjent slager for de fleste, særlig de vestkant-orienterte. Da baren stengte i 2022, var det altså mange som mistet vannhullet sitt. Men fortvil ikke! Vinbaren Libertine skal fylle opp lokalet fra starten av mai. Eierne driver allerede BA3 og F6 i samme gate.

Botaniske

Åpningsdat­o: 15. mai Adresse: Middelthun­sgate 17b Torggata Botaniske åpner sin andre filial. Denne gangen ved Frogner stadion. Idet du kommer inn døren, skal du bli møtt av en gigantisk jungel.

Botaniske, som den nye baren heter, vil servere kaffe og litt mat på dagtid og cocktails på kvelden. For dem som vil nyte solen, har uteserveri­ngen plass til 150. Inne er det plass til 250. Det er utelivsgru­pperingen

Flott Gjort som står bak.

Frenchie

Åpningsdat­o: 2. mai Adresse: Middelthun­sgate 17 Botaniskes nærmeste nabo er den moderne bistroen Frenchie. Fra 2. mai kan man spise lunsj og middag der fra tirsdag til lørdag. Stedet skal passe bra til afterwork.

Eierne driver fra før av Asia på Aker brygge og Frenchie på Solli plass.

Frosken

Åpningsdat­o: Slutten av april Adresse: Folketeate­rpassasjen (vegg i vegg med Folketeate­ret) Menyen og lokalet er sterkt inspirert av franske kafeer og bistroer. Inspirasjo­nen har de hentet fra serverings­steder de har besøkt før, og fra teateroppl­evelser de har hatt i byer som Paris, London og New York.

På morgenen blir det kaffe og croissant. Frosken vil være åpen kvelder da det er forestilli­nger på Folketeate­ret.

Det er Folketeate­ret som administre­rer det nye kafékonsep­tet.

Betong

Åpningsdat­o: 20. april Adresse: Operagaten 77e Kjøkkensje­f Jonathan Hagen og gjengen bak Betong har brukt de siste ukene på å pusse opp lokalet i Bjørvika. Nå er de endelig klare til å servere. Det er mulig å reservere bord til middag fra tirsdag til lørdag.

Restaurant­en har allerede fått stor hype på Instagram av artister som Musti og Undergrunn, som management er deleier i restaurant­en.

Anstendige mennesker viser ofte litt feighet, litt svakhet. Bare skurker er overbevist om suksess. Og derfor har de suksess.

Charles Baudelaire, fransk dikter og kritiker

 ?? Foto: Jørgen Mo ?? Cousins er innredet med grønne planter som står i kontrast til det rosa og oransje interiøret.
Foto: Jørgen Mo Cousins er innredet med grønne planter som står i kontrast til det rosa og oransje interiøret.
 ?? Foto: Charlotte Oliveren ?? I et av rommene hos Botaniske er det et podium. Her skal det være plass til dem som ønsker full oversikt over lokalet.
Foto: Charlotte Oliveren I et av rommene hos Botaniske er det et podium. Her skal det være plass til dem som ønsker full oversikt over lokalet.
 ?? ??
 ?? Foto: Jørgen Mo ?? Hvert enkelt rom hos Borrelaas har ulik farge. Dette er hovedromme­t i dansekjell­eren.
Foto: Jørgen Mo Hvert enkelt rom hos Borrelaas har ulik farge. Dette er hovedromme­t i dansekjell­eren.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway