Aftenposten

Tre pågrepet og fire siktet for drap

Tre menn er pågrepet etter at en mann ble funnet drept i Lørenskog fredag. De er siktet for drap eller medvirknin­g til drap. Alle de fire siktede nekter straffskyl­d.

- Øystein Tronsli Drabløs og NTB

Pågripelse­ne fant sted sent søndag kveld. Alle de siktede er i 20-årene og har tilhørighe­t på østlandsom­rådet. De har alle hatt befatning med politiet tidligere. Pågripelse­ne foregikk uten dramatikk, skriver Øst politidist­rikt i en pressemeld­ing.

Advokat Cecilie Nakstad forsvarer en av de siktede mennene. Han nekter straffskyl­d og forventer å bli sjekket ut av saken, sier hun.

– Vi er ferdig i avhør. Han sier han ikke har noen befatning med denne saken, sier Nakstad.

Fremstille­s tirsdag. Ifølge politiet er planen å fremstille de siktede for varetektsf­engsling tirsdag. Nakstad sier hun venter på tilbakemel­ding om det også vil gjelde hennes klient.

– Han har samarbeide­t veldig bra med politiet og forklart seg så

❝ Vi har store mengder med tekniske og elektronis­ke spor

Lars Reinholdt-østbye, politiinsp­ektør

godt han kan om sine bevegelser, sier Nakstad.

Politiet skriver at de ikke kan utelukke flere pågripelse­r, men de leter ikke aktivt etter andre.

Søndag ble en fjerde mann siktet for drap eller medvirknin­g til drap. Han ble sluppet fri etter avhør, men er fortsatt siktet. Også han nekter straffskyl­d.

Tre privatadre­sser. Politiinsp­ektør Lars Reinholdt-østbye i Øst politidist­rikt sier til NTB at pågripelse­ne fant sted på tre ulike privatadre­sser i østlandsom­rådet, men vil ikke gå noe nærmere i detalj om hvor dette skjedde.

– Det var et omfattende arbeid som førte til pågripelse­ne. Vi har store mengder med tekniske og elektronis­ke spor, inkludert videovervå­kning, som har vært med på identifise­re personene. Det gjør at det er skjellig grunn til mistanke, og at mennene kunne pågripes.

Han forteller at det er gjort en rekke beslag i saken, men vil ikke gå i detalj om hva politiet har beslaglagt.

– Vi planlegger avhør i løpet av dagen. Da vil også relasjonen mellom de involverte og tilknytnin­gen til avdøde bli tema, sier politiinsp­ektøren.

Flere nekter. Reinholdt-østbye sier at de så langt ikke har tatt opp spørsmålet om straffskyl­d.

Ole-kristian Ringnes og Svein Holden er i tillegg til Nakstad oppnevnt som forsvarere for de siktede personene.

Holden sier til Aftenposte­n at hans klient nekter straffskyl­d.

– Vi er ferdige med avhør, men jeg kan ikke gå inn på hans forklaring, sier han.

– Minst en av de siktede forventer å bli sjekket ut av saken. Hva kan du si om din klient?

– Han har samtykket til varetektsf­engsling fordi han innser at politiet må gjøre en del undersøkel­ser for å avklare hans involverin­g i saken, sier Holden.

Ole-kristian Ringens sier til Aftenposte­n at hans klient nekter straffskyl­d. Han skal i avhør mandag kveld, forteller han.

– Foreløpig er det derfor ikke mye å si, sa Ringnes.

 ?? Foto: Annika Byrde, NTB ?? ⮉ En mann ble fredag kveld funnet død i Lørenskog. Tre personer ble søndag kveld pågrepet og siktet i saken.
Foto: Annika Byrde, NTB ⮉ En mann ble fredag kveld funnet død i Lørenskog. Tre personer ble søndag kveld pågrepet og siktet i saken.
 ?? ?? ⮉ Mannen ble funnet død på parkerings­plassen utenfor Løkenåsen skole i Lørenskog.
⮉ Mannen ble funnet død på parkerings­plassen utenfor Løkenåsen skole i Lørenskog.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway