Aftenposten

Dronning Camilla

-

17. juli 1947:

Camilla Rosemary Shand blir født på King’s College Hospital London, datter av major Bruce Middleton

Hope Shand og Rosalind Maud Shand, som er datter av den 3. baron Ashcombe.

1951:

Sendt til prestisjet­unge Dumbrells School, i Sussex, og deretter til Queen’s Gate School i South Kensington. 16 år gammel tar Camilla siste skoleåret ved privatskol­en Mon Fertile i Sveits, og deretter studerer hun litteratur i seks måneder ved Institut Britanniqu­e i Paris.

25. mars 1965.

18 år gamle Camilla trer inn i selskapsli­vet som en av 311 debutanter ved årets ball i London. Hun trives med andre med samme klassebakg­runn, og har ingen ambisjoner om en karriere.

1970:

Møter prins Charles på en polomatch i Windsor. De blir formelt introduser­t på en fest, blir nære venner og etter hvert kjærester. Forholdet tar etter hvert slutt når Charles tar en utdanning i marinen.

4. juli 1973:

Camilla gifter seg med Andrew Parker Bowles, og får barna Thomas Henry og Laura Rose i 1974 og 1978. Paret er nære venner av prins Charles og det går rykter om en romanse mellom Charles og Camilla.

November 1992:

Forholdet til Charles kommer i offentligh­etens søkelys da intime samtaler mellom dem lekker ut i det som skal bli kalt «The Camillagat­e tapes». Diana og Charles blir separert i desember.

Juni 1994:

Charles innrømmer i et intervju at han var utro i ekteskapet, og i november kommer det ut i biografien hans at Camilla var elskerinne­n. Camilla og ektemannen tar ut separasjon i desember.

3. mars 1995:

Skilsmisse­n til paret Parker Bowles er et faktum.

November 1995:

Camilla settes i dårlig lys da

Diana åpner opp på TV om at det alltid var tre i ekteskapet med Charles. Folket tar Dianas side når Charles og Diana blir formelt skilt sensommere­n 1996. Det hardner til etter Dianas død i 1997.

28. januar 1999:

Camilla og prins Charles fotografer­es sammen første gang. 150 fotografer venter utenfor Ritz Hotel i London, da paret kommer ut.

Juni 2000:

Camilla møter dronningen første gang.

9. april 2005:

Gifter seg med prinsen av Wales i en privat, borgerlig vielse med bare 28 gjester. Dronning Elizabeth uteblir, men holder en mottagelse senere for paret, med 800 gjester på Windsor Castle. Camilla får tittelen Hennes Kongelige Høyhet hertuginne­n av Cornwall.

Mai 2013:

Hertuginne Camilla er på sitt første offisielle oppdrag i utlandet alene, en todagers tur til Frankrike.

Februar 2022:

Storbritan­nias dronning Elizabeth gjør det kjent at hertuginne Camilla får tittelen dronning når prins Charles en dag blir konge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway