Aftenposten

Det er et klart mål for Nav å skape best mulig brukeroppl­evelser

Generelt har det vært en ønsket utvikling at vi i Nav skal ha tettere kontakt med brukerne.

-

Kjære Mette Walberg. Takk for ditt brev i Aftenposte­n 26. april, der du beskriver det du har opplevd som en kronglete prosess på veien mot uføretrygd.

Først av alt vil jeg beklage at du har hatt en dårlig opplevelse med Nav. Vi har som mål å møte våre brukere på en god måte, og at informasjo­nsflyten mellom oss og brukerne skal være god.

Slik jeg forstår deg, opplever du å ha hatt for mange kontaktpun­kter med Nav på veien mot uføretrygd. Du opplevde også perioden på AAP som en unødvendig ekstrarund­e. Siden jeg ikke kjenner saken utover det du skriver til meg, kan jeg ikke kommentere punktene direkte.

Generelt har det vært en ønsket utvikling at vi i Nav skal ha tettere kontakt med brukerne, og at det skal være enkelt å oppnå kontakt med sin veileder gjennom digital dialog. Selv om tett kontakt i seg selv ikke er alarmerend­e, kan det selvsagt hende at din avklarings­prosess kunne vært mer effektiv.

For å få innvilget uføretrygd, må arbeidsevn­en være ferdig avklart. Arbeidsavk­laring handler ikke bare om å vurdere muligheter for tilfriskni­ng, men også muligheten­e for å jobbe med tilrettele­gging. Siden dette er en grundig prosess, er det ikke uvanlig at noen trenger en periode med arbeidsavk­laringspen­ger mens disse avklaringe­ne gjøres.

Jeg tolker deg slik at du opplever at arbeidsevn­en din har vært avklart i lang tid, og at Navs innsats i din sak har vært ineffektiv. Det er et klart mål for Nav å skape best mulig brukeroppl­evelser, og dine tilbakemel­dinger er viktige for at vi skal kunne forbedre oss. Vi jobber hele tiden for å forbedre tjenestefl­yten, blant annet i overgangen­e mellom helseytels­ene våre.

Til slutt vil jeg berømme deg for mot til å si fra om dine opplevelse­r og for god arbeidsinn­sats i mange år. Det at du har klart å stå i jobb, viser at du sammen med arbeidsgiv­er har klart å finne muligheter til tross for hindringen­e som følger av sykdommen din. Jeg ønsker deg lykke til i arbeidsliv­et videre.

Hans Christian Holte Direktør i NAV

❝ Jeg vil berømme deg for mot til å si fra om dine opplevelse­r og for god arbeidsinn­sats i mange år

 ?? Foto: Øystein Aldridge ?? ⮉ Vi jobber hele tiden for å forbedre tjenestefl­yten, skriver Navdirektø­r Hans Christian Holte.
Foto: Øystein Aldridge ⮉ Vi jobber hele tiden for å forbedre tjenestefl­yten, skriver Navdirektø­r Hans Christian Holte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway