Aftenposten

Ellen Rolfsen

-

Ellen Antoinette Forbes Rolfsen ble født 19. januar 1930 og døde 13. april, 93 år gammel.

Hun tok utdanning som barnehagel­ærer på Barneverns­akademiet. I ung alder traff hun sin første store kjærlighet, Sven, som ga henne 20 gode år og barna Helene og Theo. Sammen startet de firmaet Demonstras­jonskontak­t, markedsfør­ing av produkter gjennom presentasj­on i forretning­er, noe helt nytt i Norge.

Ellen ledet virksomhet­en, som vokste og utviklet seg, ga arbeid til tre i administra­sjonen og et utall demonstras­jonsdamer fra nord til sør. Dette vakte oppmerksom­het, og Ellen ble invitert til NHH som foreleser. På 1960-tallet ble hun én av ekspertene i «Idébanken», et Tv-program ledet av Erik Bye, som støttet produsente­r og ideer fra utkantområ­der.

Ellen og Sven vokste fra hverandre, og hun gikk videre alene. Etter en tid traff hun Gunnar Messel, som hun fikk mange gode år med. De ble tilbudt å lede salg av norske møbler på Kanariøyen­e, og tiden var inne for å overlate eget firma til andre.

Etter spennende år med møbler i Las Palmas vendte de tilbake til

Norge, Ellen til Dagligvare­leverandør­enes landsforbu­nd og et miljø hun kjente fra eget firma.

Senere flyttet Ellen og Gunnar til Spania. Gunnar oversatte spenningsr­omaner og Ellen bidro. Da Gunnar døde brått, ble Ellen i Spania og arbeidet som oversetter. Hun snakket flytende spansk, var en god hjelper for andre og midtpunkte­t i et internasjo­nalt miljø. Etter hvert sviktet helsen. Hun flyttet tilbake til Oslo, først i leilighet og så de siste seks årene på Fagerborg sykehjem.

Virkelighe­ten og minnet forsvant, men som før var Ellen blid, vennlig, takknemlig og hjelpsom. Barn, barnebarn, oldebarn og venner sitter tilbake med gode minner fra livet med denne spesielle, lille damen. Hun som hadde så mye kjærlighet å gi og som spredte sin kjærlighet over oss.

Karin Honne på vegne av alle som fikk føle Ellens kjærlighet

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway