Aftenposten

Hans Jacob Brinchmann

-

Hans Jacob Brinchmann ble født i

Oslo 8. oktober 1939 og sovnet inn 8. april 2023, 83 år gammel.

Etter et studieår med biologi ved Universite­tet i Oslo reiste han til Trondheim for å studere kjemi ved NTH. Hans Jacob hadde stor interesse for natur, friluftsli­v og skigåing. Han var en god skiløper, og han gikk lange turrenn, som Birken og Grenaderen. Grenaderlø­pet, som er 90 kilometer langt, fullførte han 16 ganger.

Etter studiene fikk han jobb i Collett Marwell Hauge, senere i Nycomed Pharma, hvor han startet som nestkomman­derende i lisensavde­lingen, avanserte i organisasj­onen og ble etter hvert divisjonsd­irektør. De siste årene før han ble pensjonist var han konserndir­ektør.

Hans Jacob var kunnskapsr­ik og god til å formidle. Han var samvittigh­etsfull og omsorgsful­l. Han var en god lytter både på jobb og privat.

Hans Jacobs fagkunnska­per, humor og oppfinnsom­het bidro i studietide­n til et veldig godt studentmil­jø. Noen fra dette miljøet, Bioveteran­ene, holdt sammen i mer enn 50 år, med fjellturer, bestigning av en rekke fjell i Sør-norge, banketter og dype samtaler. Hans Jacob var drivkrafte­n i å formidle opplevelse­ne gjennom fyldige og humørfylte referater og bilder fra turene.

Han gikk på knivkurs og han tok kurs i vidjespenn­ing. Han lærte å lage øl-høner og flatbrød. Han tok også kurs i akvarellma­ling.

Som pensjonist tok han astronomi ved Universite­tet i Oslo for å få innsikt i universets opprinnels­e, stjerner og planeter. Senere studerte han geologi og meteorolog­i.

Som familiefar var han sterkt til stede. Han stilte opp som ektemann, far og bestefar, med støtte og råd når det var ønskelig. Våre tanker går til hans kone Ellen, døtrene og barnebarna.

Bioveteran­ene har mistet en god venn, og vi sørger sammen med hans familie.

Agnes Skarholt, Sissel Strand, Olav Aasmundrud og Dag Mathiesen

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway