Aftenposten

Sjefens klare budskap: For stor utskiftnin­g er problemet

Vålerengas poengfangs­t er mager etter sesonginnl­edningen. Trener Dag-Eilev Fagermo føler seg trygg på hva som er medisinen.

- Pål Strande Gamlemoen

Lillestrøm-spillerne feiret ellevilt med sine supportere. På motsatt banehalvde­l sto Vålerenga foran sine egne fans. De takket for en voldsom støtte. Skuffelsen var som smurt i ansiktet på hver og en av dem.

I løpet av et dramatisk oppgjør mot erkerivale­ne fra Romerike ble tomålslede­lse snudd til 3–4tap. Avgjørelse­n falt fem minutter på overtid. Spillerne var utslitt etter å ha forsvart seg med én mann mindre store deler av kampen.

«Heroiske», sa Vif-trener DagEilev Fagermo etterpå.

Med tapet har laget hans kun tre poeng på de fire første kampene. En vanskelig sesongstar­t.

Fagermo er sikker på hva som må til. Han leter etter løsningen på det han mener har vært klubbens største problem i flere år.

Mange utskiftnin­ger. Før sesongåpni­ngen mot Aalesund tok han en kikk på elleveren som gikk ut i første kamp mot Molde forrige sesong.

Hele syv spillere var byttet. Det har vært mye trafikk inn og ut dørene på Valle Hovin de siste årene.

– Det har vært det største problemet før og under min tid: mangel på kontinuite­t.

Mot LSK startet han nok en gang med unge Seedy Jatta på topp, fremfor rutinerte Torgeir Børven, som har slitt. Med Magnus Sjøeng (21) i mål, Henrik Heggheim (22) som midtstoppe­rmakker til Stefan Strandberg og Odin Thiago Holm (20) i hjertet av midtbanen ga det en ung sentrallin­je.

– Elleveren som starter i dag, er spennende. Den har talent, sa Fagermo etter tapet.

VIF ledet 3–1 etter den første halvtimen. De spilte glimrende og presset tidvis erkerivale­ne

❝ Vi må ha kontinuite­t i laguttaket. Jeg kan ikke stå og prate om det og så endre på alt. Dag-Eilev Fagermo, Vålerenga-trener

dypt tilbake i banen. Så ble Simen Juklerød utvist. Hjemmelage­t kjempet hardt resten av kampen, men ble slitne. Da kom også balltapene – og målene som senket dem.

Noe å ta med seg. Det røde kortet etter Juklerøds takling på Magnus Knudsen var omdiskuter­t, men Fagermo var ikke blant dem som slo fast at det var feil.

Han var mer misfornøyd med at Aaron Kiil Olsens 4–2-mål ti minutter før slutt ble annullert, da dommer Kristoffer Hagenes mente Olsen var for fysisk med LSKs Kristoffer Tønnessen i forkant.

Men i det store og hele var det en diplomatis­k Fagermo som snakket med pressen i intervjuso­nen under tribunene på Intility Arena.

Han var aller mest opptatt av hvordan laget fremsto før utvisninge­n.

– Jeg sa til gutta i garderoben at dette var tøft, men det vi gjør frem til vi blir ti mann, holder høyt nivå. Om vi fortsetter slik, vil vi gjøre det bra i Eliteserie­n. Så har vi den heroiske innsatsen etter utvisninge­n.

Juklerøds suspensjon betyr selvfølgel­ig at han må stå over lørdagens møte med Rosenborg på Lerkendal, men Fagermo håper at man nå klarer å få satt laget skikkelig den neste perioden.

– Det er det vi må strebe etter. Vi må ha kontinuite­t i laguttaket. Jeg kan ikke stå og prate om det og så endre på alt.

– Hva er du mest fornøyd med i dag?

– Jeg er fornøyd med matchen vi gjør frem til vi blir ti mann. Da er vi bedre enn Lillestrøm. Jeg er fornøyd med hvordan det forsvares og jobbes hardt etterpå, og så må vi lære litt. I hvert fall av det som skjer på slutten.

 ?? Foto: Stian Lysberg Solum, NTB ?? Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga fikk litt å tenke over da Simen Juklerød ble utvist mot LSK.
Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga fikk litt å tenke over da Simen Juklerød ble utvist mot LSK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway