Aftenposten

Georg Sverdrup Onsrud

-

Vår venn Georg Sverdrup Onsrud måtte gi tapt for en brutal kreftsykdo­m natt til første påskedag, knappe

68 år gammel.

Georg var en ekte Ullern-gutt. Han vokste opp på Nedre Ullern, gikk deretter grunnskole­n på Smedstad Skole, etterfulgt av videregåen­de på Ullern gymnas. Denne delen av Georgs utdannelse ble avsluttet med en minneverdi­g russetid våren 1974.

Georg utdannet seg innen ingeniørfa­g på Oslo Ingeniørhø­gskole, etterfulgt av studier i «management science» ved University of Warwick. Herfra fikk han graden siviløkono­m.

Georgs arbeidsliv ble i all hovedsak viet olje- og gassindust­rien. Han arbeidet i flere virksomhet­er gjennom fire tiår. Fokus var undervanns­teknologi og flytende produksjon av olje og gass. Lengst arbeidet han i Fred. Olsen Production ASA. Deretter ledet han FPSOcean ASA, et selskap som spesialise­rte seg på bygging og drift av flytende produksjon­sskip.

Han benyttet sitt nettverk innenfor flytende produksjon av olje og gass til å etablere og lede den årlige «FPSO»-konferanse­n i Oslo i perioden

2005–2014.

Georg innga tillit hos sine overordned­e og ga andre sin tillit. Hans verdier møtte den høyeste standard, både privat og profesjone­lt. Han eide i tillegg evnen til å skape begeistrin­g.

Hans sans for prosjektar­beid medførte at han, i tett samarbeid med sin livsledsag­er Janne og deres to barn, Christophe­r og Elisabeth, gjennomfør­te diverse eiendomspr­osjekter for egen regning.

Georg var uredd, nysgjerrig og rastløs. Raske og avanserte biler, moderne kunst og musikk sto høyt på listen over hans interesser.

Dette, kombinert med hans positivite­t og sjarm, gjorde ham til et skattet medlem av vår vennekrets. Vi minnes ham med glede.

Størst er imidlertid savnet hans familie vil føle. De var og er en uvanlig tett krets. Våre tanker går til dem.

Erling Lind, Just Aaserud og Egil Bodd

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway