Aftenposten

– Jeg angrer på noe av det jeg sa

Kristall Máni Ingason innrømmet å ha forsøkt å filme seg til straffe. Nå har han snakket ut med RBK-trener Kjetil Rekdal.

- Anne-Marit Dahl og Aksel Murvold, Adresseavi­sen

Etter å ha tapt 0–2 mot Brann onsdag, sa Ingason til Adresseavi­sen: – Jeg innrømmer at det var en «dive». Selvfølgel­ig. Jeg håpet at forsvarere­n ville være nær meg, men det var han ikke.

Han sa videre at dette er måten han spiller på, og at han vil fortsette å spille sitt spill.

Det falt ikke i god jord hos RBKtrener Kjetil Rekdal.

–Det skal vi ikke ha noe av. Slik skal vi ikke opptre, sa Rekdal og varslet at han skulle ta seg en prat med Ingason.

– Angrer. Og etter torsdagens trening kunne Ingason meddele følgende til et ventende pressekorp­s om hva han synes om situasjone­n:

– Rett etter kampen har du følelser. Det er sånn det er. Jeg blir litt lei av påstandene om at jeg er typen som går lett i bakken. Det var litt kontakt, men kanskje ikke nok til å bli straffespa­rk.

Han medgir at det var mye følelser i sving.

– Jeg liker ikke å tape.

– Angrer du på det du sa?

– Jeg angrer på noe av det. Men noe av det er sant. Det var kanskje ikke en straffe, men jeg prøvde ikke å «dive», sier han.

– Vil det være en del av spillet ditt fremover?

– Jeg tror ikke det. Jeg har aldri vært en som har filmet etter straffespa­rk, men jeg får litt kontakt, noen ganger faller jeg.

– Hvilke samtaler har du hatt med sjefene dine om dette?

– Jeg har forklart meg. Selvsagt er det ikke noe jeg skal si i et intervju. Men det var noen følelser der, og man er aldri glad for å tape. Jeg snakker med hjertet og spiller med hjertet, så nå må jeg kanskje tenke litt før jeg snakker.

Står på sitt. I motsetning til Ingason, avviser Adrian Pereira at han filmet da han gikk i bakken og ropte på straffespa­rk.

– Det er vel mange som tror jeg er useriøs, men jeg hadde ikke filmet. Det hadde jeg ikke, sa Pereria etter kampslutt.

Han gjentok budskapet torsdag i møte med pressen.

– Jeg filmet ikke. Jeg står på mitt. Jeg føler det er kontakt. Det er iallfall ikke gult kort for filming.

– Hva har du sagt til Ingason etter at han erkjente filming?

– Nei ... Litt humor, det holder vi mellom oss. Jeg syns det var litt artig det han sa.

Kjetil Rekdal sier dette om samtalen han hadde med Ingason.

– Det er samme budskapet som jeg sa i går: Vi skal ikke ha noe filming og juks – eller forsøk på juks. Det beklaget han, og forhåpentl­ig skjer ikke det igjen.

Rekdal opplever beklagelse­n som ekte og holdt samtalen med Ingason i et rolig toneleie.

– Han angret, selvfølgel­ig. Han er en ung gutt. Det går litt på stolthet. Han mener, som jeg har forstått, at det var en liten kontakt. Men selvfølgel­ig ikke nok til at han skulle gå i bakken, tror jeg. Eller han tror at det skal komme kontakt, så han forbereder seg på å bli tatt. Så blir han ikke det, og så ser det veldig dumt ut. Hadde det blitt dømt straffe, så hadde VAR tatt vekk den, så vi skal ikke holde på sånn.

 ?? Foto: Morten Antonsen ?? ⮉ – Jeg snakker med hjertet og spiller med hjertet, så nå må jeg kanskje tenke litt før jeg snakker, sier Kristall Máni Ingason etter uttalelsen­e om filming etter Brann-kampen.
Foto: Morten Antonsen ⮉ – Jeg snakker med hjertet og spiller med hjertet, så nå må jeg kanskje tenke litt før jeg snakker, sier Kristall Máni Ingason etter uttalelsen­e om filming etter Brann-kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway