Aftenposten

– Jeg får lyst til å drikke to liter av denne sausen

Sugen på chicken tikka, samosa og sprø vårruller uten å bli ruinert? Prøv Ricksha Pakistani street food.

- Erik Gulbrandse­n Restaurant­anmelder Rodrigo Freitas, foto

Street food. Det er blitt ekstremt populært å ha med navnet street food i menyen. Der Peppern Gror, New Delhi, Listen to Baljit og Masala Politics har alle street food. Navnet gir kanskje inntrykk av at spisestede­t er rimelig og uformelt, men hos mange steder er det bare et annet ord for forrett/en mindre rett. Litt sånn er det også hos Ricksha Pakistani Street Food ved Rådhuset.

Fargerikt og uformelt. Lokalet huset tidligere Blue Siam, en thairestau­rant, men nå er det pakistansk­e dufter og smaker som kommer ut fra kjøkkenet. Lokalet passer godt til navnet. Her er det veldig uformelt, en del halvkjipe plasser, fargerikt og morsomt innredet og store vinduer mot Kunstnerfo­rbundet på andre siden.

Menyen er, somalltid på pakistansk­e/indiske restaurant­er, innholdsri­k med masse street food, grillrette­r, lam, curries, vegetarret­ter og sjømatrett­er.

Ikke SÅ billig. Vi er tre ute og spiser sammen og starter med noe pakistansk gatemat. Korianderf­ries kunne vært hakket mer salte og sprø. Den irrgrønne korianders­ausen er mild og kunne hatt noe mer smak, men det er deilig med masse fersk koriander på toppen. 59 kroner for dette føles ikke rimelig.

Da liker vi bedre de sprø vårrullene med en søtlig chilisaus til. Glovarme, knasende og luftige med strimlede grønnsaker inni.

Klassisk og godt, men med en pris på 119 kroner, føles det ikke som «billig gatemat».

Sauseparty. Det er stappfullt i lokalet ogmasse folk innom for å få et bord. Det er lett å forstå med artig innredet lokale, flinke servitører og nokså kjapp servering. Vi har bestilt to andre gatematret­ter, som er nokså gode.

Ricksha samosa chaat er samosa (frityrstek­t, fylt pai) med søtlig tamarindsa­us og rødløk med to sauser og frisk koriander på toppen. Den frityrstek­te smørdeigen er fylt med ulike grønnsaker og er smaksrik og rimelig saftig. Det hjelper også godt med både husets egen dressing og mintchutne­y.

For harde biter. Street food-ret

Det finnes ingen vei til lykken. Lykken er veien.

Wayne Dyer, amerikansk selvhjelps­forfatter

Det er digg med steder man bare kan ramle innom

ten papri chaat er vanlig i Pakistan, men vi er ikke så begeistret for denne. De friterte kjeksaktig­e bitene er veldig harde, så her hjelper det ikkemed den samme innsjøen av dressing som hos samosaen. Bra sting i retten.

Stinget henger ikke like godt igjen i hovedrette­ne. Vi har valgt tre ulike varianter. En anbefaling fra kjøkkenet og to andre med kylling og lam. Nanbrød bestiller vi både plain, med ost og med hvitløk.

Mør kylling. Klassiske chicken tikka byr på noksåmøre og store kyllingbit­er marinert i krydder og yoghurt. Sparsommel­ig tilbehørme­d litt løk og paprika, og vi skulle gjerne hatt mer smak i tandoorisa­usen. 269 kroner er ikke så dyrt, men denne retten har vi fått bedre andre steder i Oslo.

Lam achari er også brukbar. Retten har noe mer piff, medium styrke og fin smak av lammet. Sausen med mange ulike krydder smaker mest av ingefær, og det er godtmed fersk koriander på toppen.

To liter saus, takk! Nanbrødene er gode, spesielt varianten med ost. Vi har fått saftigere og større nan andre steder, men de har bra smak og er som alltid ypperlige til å dyppe i sausene. Det er spesielt viktig i Ricksha pepper chicken, som blir sterkt anbefalt av servitøren. Et bra tips!

Sausen har et flott pepperstin­g og er fløyelsmyk med noe smak av kokos. Her kunne de gjort det samme som chicken tikka og servert store biter. Nå er detmindre og ikke så saftige biter, menman har jo lyst til å drikke to liter av denne sausen.

Det er digg med steder man bare kan ramle innom, som har mange ulike ting på menyen og hvorman får maten kjapt. Hyggelig service, brukbart priset og mye god mat gjør at Richsha Pakistani Street Food kommer til å holde stand i mange år fremover.

 ?? ??
 ?? ?? ⮉ Jepp, her har de også take away.
⮉ Jepp, her har de også take away.
 ?? ?? ⮉ Uformelt og fargerikt interiør.
⮉ Uformelt og fargerikt interiør.
 ?? ?? ⮉ Bra jobb fra kjøkkenet.
⮉ Bra jobb fra kjøkkenet.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ⮉ Pepperkyll­ingen kommer til bordet i en deilig saus med smak av kokos. Erik Gulbrandse­n
⮉ Pepperkyll­ingen kommer til bordet i en deilig saus med smak av kokos. Erik Gulbrandse­n
 ?? ?? ⮉ Store og møre kyllingbit­er.
⮉ Store og møre kyllingbit­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway