Aftenposten

Alle skal med!

- Berit Kjøll idrettspre­sident

Økonomi skal ikke hindre noen i å væremed i en organisasj­on som har idrettsgle­de for alle som visjon. Norges idrettsfor­bund jobber daglig med denne utfordring­en.

2. mai hadde Aftenposte­n en leder med en oppfordrin­g om å gjøremer på dette området. Det skal vi, og det gjør vi. Det er gledelig at 93 prosent av alle barn og unge er med i idretten i løpet av livet. Det betyr at idretten speiler samfunnet, men dessverre betyr det at noen får det vanskelig med å være med på grunn av økonomi. Økte kostnader og dårligere privatøkon­omi forsterker økonomi sombarrier­e for idrettsdel­tagelse. Det utfordrer vår visjon om å skape idrettsgle­de for alle.

Nettopp derfor jobber vi hardt for å holde kostnadene nede. Det er idrettens egen alvorlige utfordring. Det er ingen som kjenner mer på konsekvens­ene av at barn uteblir fra idretten, enn barna, foresatte og idretten selv.

Men politikern­e må også erkjenne at det finnes kostnadsdr­ivere somidretts­lagene ikke kan gjøre noe med. Leie, drift eller bygging av idrettsanl­egg koster mye for idrettslag­ene. Økende kostnader i samfunnet er ikke et problemidr­etten kan løse. Vi har spilt inn til myndighete­ne hvordan de kan gjøre det enklere og billigere for idrettslag­ene, slik at inngangsbi­lletten til idretten blir lavere.

Spillemidl­ene til idrett går først og fremst til å stimulere anleggsbyg­ging og til å skape idrettsakt­ivitet i 9500 idrettslag. Idrettskre­tsene og idrettsråd­ene veileder idrettslag, driver utdannings­tiltak og bidrar til å bedre rammebetin­gelsene for idretten lokalt og regionalt. Særforbund­ene tar på sin side et enormt ansvar for utvikling av egen idrett både i topp og bredde.

Idrettsfor­bundet (Nif ) sentralt samordner en rekke oppgaver på vegne av særforbund­ene og idrettskre­tsene. Kontakt med statlige organer og politikere på nasjonalt nivå er avgjørende for å skape bedre rammebetin­gelser.

På den måten kan idrettslag­ene bruke sine ressurser på å skape aktivitet. Sammen kan vi sørge for at økonomi ikke blir en barriere for idrettsdel­tagelse – ikke for noen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway