Aftenposten

– Gjør store feil i de største kampene

Det blir igjen stilt spørsmål rundt David de Geas fremtid i Manchester United. Søndag gjorde keepervete­ranen nok en tabbe i 0–1-tapet for West Ham.

-

Spanjolen slapp inn et tamt skudd fra Saïd Benrahma etter litt over halvspilt omgang. Fotfestet var helt feil, og en ikke altfor hard ball gikk inn via De Geas fingertupp­er.

– Det var mer enn sjokkerend­e. Laget hans hadde full kontroll på kampen, og så lar han en slik avslutning gå inn. Han vet det selv, sa tidligere Newcastle- og Tottenham-spiller Jermaine Jenas i BT Sport-studioet etterpå.

Feilen var De Geas fjerde som har ført til baklengsmå­l denne sesongen. Uniteds mangeårige burvokter topper den statistikk­en sammen med Hugo Lloris (Tottenham).

– David de Gea gjorde en rystende tabbe. Du kan ikke pynte på det, og du kan ikke rettferdig­e gjøre det. Det var en forferdeli­g feil, sa tidligere Liverpool- og Tottenham-spiss Peter Crouch.

Skeptisk. I februar sa De Gea at forhandlin­gene med United om en ny kontrakt vil «ende på en god måte», men blant supportern­e og i ekspertkor­pset er det mange som spør seg om klubben bør avslutte samarbeide­t.

– Han har vært en klassekeep­er i mange år, men i øyeblikket virker det som han gjør store feil i de største kampene, påpekte Crouch.

Etter kampen fikk De Gea støtte hos sjefen.

– Han har flest kamper uten å slippe inn mål i ligaen denne sesongen. Vi ville ikke ha vært i denne posisjonen uten ham. Jeg tror fullt og helt på ham. Ingen bekymringe­r, sa United-manager Erik ten Hag.

Topp fire i fare.

Manchester United kom aldri helt til hektene etter 0-1-målet i London. Offensivt ble det mye løskrutt, og klubben gikk på sitt andre strake tap i Premier League.

Formsvikte­n gjør at fjerdeplas­sen og spill i mesterliga­en neste sesong står i fare i innspurten. Liverpool er ett poeng bak rivalen med én kamp mer spilt.

United har igjen kamper mot Wolverhamp­ton (h), Bournemout­h (b), Chelsea (h) og Fulham (h).

❝ Jeg tror fullt og helt på ham. Ingen bekymringe­r.

Erik ten Hag, Unitedmana­ger, om keeper David de Gea

 ?? Foto: Dave Thompson, AP/NTB ?? ⮉ En tabbe fra David de Gea kostet igjen Manchester United dyrt.
Foto: Dave Thompson, AP/NTB ⮉ En tabbe fra David de Gea kostet igjen Manchester United dyrt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway