Aftenposten

Valgkomité­leder avfeier Kjøll-påstand: – Ikke sant

Idrettspre­sident Berit Kjøll har hevdet at motkandida­t Zaineb Al-samarai prøvde å påvirke valgkomite­en før innstillin­gen til tinget. Det avviser komitélede­ren.

- Bernt Harald Brennevann, NTB

Terje Roel reagerer på Kjølls påstand og liker dårlig å bli dratt inn i valgkampen. – Jeg synes det er veldig ubehagelig å bli en del av dette. Vi har gjort en grundig jobb, sier Roel til TV 2.

Nylig la Roel frem innstillin­gen til nytt styre i Norges idrettsfor­bund. Flertallet foretrakk Al-samarai som ny president, mens tre av ti medlemmer ville ha med Kjøll videre. Før helgen slo Roel fast at presidentk­andidatene ikke hadde «drevet noen form for valgkamp overfor valgkomite­en».

Ingen kontakt. Det var i Dagsnytt 18 i forrige uke at Kjøll kom med denne uttalelsen om sin motkandida­t:

– Da valgkomite­en kom med sin innstillin­g, så hadde det pågått ganske mye arbeid inn mot valgkomite­en fra deg, Zaineb, og dine støttespil­lere. Og da hadde jeg ikke gjort noen jobb på det.

Roel står fast på at ingen av presidentk­andidatene kontaktet valgkomite­en direkte i et forsøk på å påvirke innstillin­gen. – Dette er ikke sant, sier han om Kjølls utspill.

– Jeg har heller ikke opplevd at noen som har represente­rt Zaineb Al-samarai på noen måte har tatt kontakt med oss, fortsetter han.

Vil ikke kommentere. Kjøll har gitt TV 2 dette som svar på spørsmål om hvilket grunnlag hun hadde for å si det hun gjorde:

– Jeg refererer til de debattene jeg deltatt i og har ingen ytterliger­e kommentare­r. Mitt fokus fremover mot idrettstin­get vil være på de sakene vi har gjennomfør­t og ikke minst på de sakene vi ønsker å prioritere fremover i kommende tingperiod­e, skriver Kjøll i en epost.

Idrettstin­get er lagt til Bergen

 ?? Foto: Terje Pedersen, NTB ?? ⮉ Zaineb AlSamarai (til venstre) utfordrer Berit Kjøll om vervet som øverste leder for norsk idrett.
Foto: Terje Pedersen, NTB ⮉ Zaineb AlSamarai (til venstre) utfordrer Berit Kjøll om vervet som øverste leder for norsk idrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway