Aftenposten

Ojørn Tore Frøshaug

-

Vår nære venn Bjørn Tore Frøshaug døde 14. april, 76 år gammel, etter lengre tids sykdom.

Han ble født 18. oktober 1946 og vokste opp på Hamar og i Bærum. I 1968 begynte han på NHH og ble med i en sammensvei­set vennekrets. Hans lange karriere i næringsliv­et startet og sluttet i Simrad. Hans første lederjobb ble dattersels­kapet i Madrid. Her traff han sin kjære Inger. De giftet seg og vendte etter noen år hjem til Norge. Bjørn Tore ble nå engasjert på økonomisid­en i shipping, men etter åtte krevende år gikk han tilbake til ledende stillinger i Simrad, senere Kongsberg Maritime.

Bjørn Tore var en interesser­t, kunnskapsr­ik og skarp iakttager. Han var en intelligen­t analytiker og sunn skeptiker. Selvironi kombinert med sterk fortellere­vne gjorde at han aldri var kjedelig å være sammen med.

Friluftsak­tiviteter betydde mye. Ski, seiling og golf var høyt prioritert. Vi minnes med glede alt han tok initiative­t til. Han var sine venners venn, alltid trofast og pålitelig. Familien var likevel hans førsteprio­ritet. Fredrik og Anne fikk omsorg og utfordring­er. Hver påske gikk de fra hytte til hytte i Jotunheime­n, i all slags vær. Da de ble store nok til å klare det alene, var han bakvakt på Beito. Bjørn Tore var proaktiv. Da han ble syk, var han klar for å prøve nye behandling­småter. Han kvalitetss­ikret familiens dokumenter, gikk turer med vennene og var som alltid klar for gode diskusjone­r. Han fortsatte med trening hver dag og holdt motet og humøret oppe. Dette gikk i nesten fire år, selv om det ble svært tungt på slutten.

Bjørn Tore etterlater seg et stort tomrom. Våre tanker går nå først og fremst til Inger, Anne og Fredrik.

Morten Fjeldstad på vegne av Bergensgje­ngen

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway