Aftenposten

Lars Salte

-

Lars Salte døde 16. april, 74 år gammel, etter et relativt kort sykeleie.

Han vokste opp på Bryne som den eldste i en søskenflok­k på seks. Etter artium og påfølgende militærtje­neste studerte han sosialøkon­omi på Blindern. Han var ferdig utdannet i 1974 og begynte i Samferdsel­sdeparteme­ntet. Han arbeidet senere i Norske kommuners sentralfor­bund, var økonomisje­f på Diakonhjem­met sykehus og flyttet deretter til Forsvarsde­partemente­t. Han gikk Forsvarets høyskole, og karrieren ble avsluttet i Forsvarsby­gg.

Lars glemte aldri sitt opphav på Bryne og beholdt sin dialekt fra Jæren hele livet. Lars var utadvendt og pratsom, kunne prate med alle og kom lett i kontakt med folk. Han var en mester i «small talk», eller drøsing, som det heter på jærsk. Praten kunne gå om politikk, reising, sport, sykehusdri­ft, ja om alt mulig. Lars hadde sine meningers mot. Han var livsglad, sosial, raus, omsorgsful­l og kunnskapsr­ik og tok ingen overilte beslutning­er, enten det dreide seg om ny bil eller dagens skismøring.

Lars var engasjert i nærmiljøet gjennom menigheten, bydelspoli­tikken og Røa idrettslag, der han fulgte opp barnas aktivitete­r.

Han var en familieman­n med stor omsorg for sine nærmeste. Han hadde også veldig god oversikt over og kontakt med søskenbarn, tremenning­er og andre enda lenger ute i slekten.

Lars likte seg i naturen. Familien skaffet seg hytte på Sjusjøen, og den ble utgangspun­kt for turer med familie og venner sommer og vinter. Vi som var hans venner, minnes med glede alle turene og det gode fellesskap­et vi hadde sammen.

Lars var en god venn, og vi minnes ham med takknemlig­het og glede.

Han vil bli dypt savnet. Vi tenker på hans nærmeste: Anne Bergitte, Magnus, Kristian, Hilde, svigerbarn­a og de tre barnebarna.

Vi lyser fred over Lars’ gode minne.

Olav Anders Olstad og Stig Bergkåsa

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway