Aftenposten

Barnehageb­rann kan være påsatt

Brannmanns­kapene fikk tirsdag morgen kontroll på brannen i en barnehage inne på området til Ullevål sykehus.

-

Årsaken til brannen er ikke kjent, men politiet har iverksatt etterforsk­ning.

– En av hypotesene politiet jobber ut ifra, er at brannen er påsatt, sier påtaleansv­arlig Kamilla Sandvik Forsdahl i en pressemeld­ing.

Det er gjennomfør­t flere vitneavhør og foretatt kriminalte­kniske undersøkel­ser.

Det var tirsdag rundt klokken 4.30 at nødetatene rykket ut etter melding om at det brant kraftig i en barnehage ved Ullevål sykehus.

Først en time senere hadde brannmanns­kapene kontroll på brannen. Da var bygget helt utbrent, og det var ikke lenger fare for at brannen skulle spre seg.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Sto i full fyr. Brannen fant sted inne på området til sykehuset, og bygningen på rundt 600–700 kvadratmet­er sto i full fyr da nødetatene kom til stedet. Ved 5-tiden ble det meldt at det ikke skal ha vært personer i bygget.

Underveis i slukningsa­rbeidet hadde brannvesen­et over 15 biler på stedet.

Kanvas har syv barnehager inne på området ved Ullevål sykehus – de to barnehagen­e,

Lønnebakke­n og Veslefrikk ble tatt av brannen. Totalt er det i overkant av 120 barn i de to barnehagen­e, skriver Avisa Oslo. Nå jobber Kanvas med å finne lokaler å drive barnehagen videre.

Alternativ­er. Tirsdag var det stengt, men det jobbes for å finne alternativ­e lokaler så fort som mulig, sier Hms-ansvarlig i Kanvas, Karin Bull, til avisen.

Byrådslede­r i Oslo, Raymond Johansen (Ap), sier til Dagbladet at bydelen jobber for å ivareta barn og voksne etter brannen.

– Det er dramatisk når folk opplever at barnas barnehage brenner ned over natta. Og det er ikke lenge siden vi hadde brann i en annen barnehage i byen. Bydelen samarbeide­r med driverne for å ivareta barn og voksne tilknyttet barnehagen, sier byrådslede­ren.

 ?? Foto: Javad Parsa, NTB ?? ⮉ En barnehage på området til Ullevål sykehus sto i full fyr tirsdag.
Foto: Javad Parsa, NTB ⮉ En barnehage på området til Ullevål sykehus sto i full fyr tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway