Aftenposten

Klaveness støtter Infantinos Tvtrussel før VM

Fotballpre­sident Lise Klaveness stiller seg bak Fifa-president Gianni Infantinos utspill om at de store nasjonene må bla opp for rettighete­ne til sommerens VM.

- Lars Eide, NTB

–Generelt må jeg si at Infantino og jeg ikke er enige om så mange ting, starter Klaveness når NTB spør henne om Infantinos krav.

Sist uke gikk Infantino ut og sa seg misfornøyd med rettighets­budene fra de fem største fotballand­ene i Europa: Storbritan­nia, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike, ofte referert til som «De fem store».

– For å være helt tydelig. Det er vår moralske og juridiske plikt at vi ikke selger kvinne-vm på billigsalg. Hvis budene ikke bedres, er vi tvunget til å hindre at mesterskap­et vises hos «De fem store», sa Fifa-presidente­n.

Stiller krav. Klaveness støtter at de store kringkaste­rne settes under press.

– Det er ofte kringkaste­re stiller krav til klubbene og organisasj­onene om at det skal være likhet. Det er ofte saker dere (mediene) kommer med, sier Klaveness.

– Infantino snur det litt tilbake og ber kringkaste­rne som har stor økonomi, om å investere skikkelig i kvinneprod­uktet, forteller hun.

Infantino opplyste at Tv-selskapene har budt mellom 1 og 10 millioner dollar for VM i Australia og New Zealand. Budene på herrenes Vm-sluttspill i Qatar var mellom 100 og 200 millioner dollar.

– Bra. – Det er den største inntekten til fotballen. Det er i seg selv positivt at han fører en politikk som handler om inntekter på kvinneside­n og ikke bare penger fra Saudi-arabia. Akkurat det må vi støtte, tenker jeg. Det er bra at han legger et visst press, sier Klaveness.

Fotball-vm starter 20. juli og varer i en måned. Norge spiller åpningskam­pen mot New Zealand.

– Så må ikke skjermene bli svarte, vi må se dette mesterskap­et. Men at Fifa begynner å stille litt krav, er bra, forteller fotballpre­sidenten med 73 landskampe­r for Norge.

❝ Generelt må jeg si at Infantino og jeg ikke er enige om så mange ting Lise Klaveness, fotballpre­sident

 ?? Foto: Fredrik ?? ⮉ Fotballpre­sident Lise Klaveness deltok på et arrangemen­t på Ullevaal stadion i forbindels­e med VM som starter 20. juli. Varfjell, NTB
Foto: Fredrik ⮉ Fotballpre­sident Lise Klaveness deltok på et arrangemen­t på Ullevaal stadion i forbindels­e med VM som starter 20. juli. Varfjell, NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway