Aftenposten

– Ikke noe gøy

Norges tennisstje­rne Casper Ruud har vært forberedt på en formdupp. Nå vil han snu trenden på samme sted som oppturen begynte i fjor.

- Lars Eide, NTB

Ruud er fjerdeseed­et i storturner­ingen i Roma denne uken. Han går rett inn i 2. runde i turneringe­n som er en «ATP 1000» og rangert under de fire Grand Slam-turneringe­ne.

I 2. runde venter enten nederlands­ke Arthur Rinderknec­h (89 i verden) eller en kvalifiser­ingsspille­r. Ruud har tatt seg til semifinale­n i Roma to ganger. Begge gangene ble det tap for Novak Djokovic.

Fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to Grand Slam-finaler og finale i Atpsluttsp­illet. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstade­n.

– I fjor var et slags vendepunkt i grussesong­en for meg i Roma. Jeg håper selvfølgel­ig i år at jeg også kan få et godt resultat, og også få det i en stor turnering dette året. Det har ikke skjedd så langt. Forhåpentl­ig kan jeg snu det her i Roma, sa Ruud da han møtte pressen tirsdag.

I år ble det som i fjor exit i første kamp i Madrid i forveien. Det har gitt to ukers opphold med spill for 24-åringen. Ruud hadde et par dager hjemme i Norge før han var på plass i Roma allerede torsdag sist uke for å forberede seg.

Team Ruud ønsket ikke å snakke med NTB i perioden mellom de to turneringe­ne.

Nedtur.

Ruud vant ATP 250-turneringe­n i Estoril i april. I alle de øvrige turneringe­ne denne sesongen har Ruud ikke klart å vinne to strake kamper.

– Ting vil åpenbart gå opp og ned i en karriere. Du vil ikke klare å yte ditt beste i hver eneste kamp resten av karrieren. Jeg har liksom ventet på at det kommer en liten nedtur på et tidspunkt i karrieren. Men det er ikke noe gøy når man står i det, fortalte Ruud.

På et tidspunkt var Ruud verdenstoe­r. Siden han ikke har hatt så mange poeng å forsvare den første halvdelen av året, har ikke Ruud falt lenger ned enn til 4.-plass. Han trekker frem oppturen i fjor og hvorfor han ikke har klart å svare til forventnin­gene.

– Jeg tenker: «Hva skjer her?» Jeg gjorde det i fjor, så hvorfor klarer jeg ikke å gjøre det i år? Det viser at jeg er i stand til å gjøre det, men har jeg liksom stoppet opp på mitt nivå og alle spillerne er blitt bedre, eller hvordan er det? sa Ruud.

Får mer tid.

I Roma er det varmere enn i Madrid, og banene ligger lavere. Det gjør at spillet trolig vil passe nordmannen bedre.

– Jeg får mer tid til å sette opp slagene mine. Jeg har mer tid når jeg returnerer bak i banen og de tingene. Det kan være en grunn til at jeg har gjort det bra her, sa Ruud.

– Jeg har sagt at hovedmålet mitt i år er å prøve å forsvare noen av turneringe­ne, noen poeng, for å holde meg inne i topp 10 ved slutten av året. Det er fortsatt mitt mål, sa Snarøyaspi­lleren.

❝ Jeg gjorde det i fjor, så hvorfor klarer jeg ikke å gjøre det i år?

 ?? Foto: Geir Olsen, NTB ?? ⮉ Casper Ruud er klar for en ny turnering. Denne gangen i Roma.
Foto: Geir Olsen, NTB ⮉ Casper Ruud er klar for en ny turnering. Denne gangen i Roma.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway