Aftenposten

Oertil Tiusanen

-

Bertil Tiusanen, født 6. juli 1949, forlot oss den 30. april 2023.

Bertil var utdannet siviløkono­m fra Handelshøy­skolen i Göteborg. Han gjorde raskt karriere i næringsliv­et. Fra 1996 til 2001 var han finansdire­ktør, viseadmini­strerende og en periode fungerende konsernsje­f i Vattenfall.

Så avbrøt han en lysende karriere, fulgte kjærlighet­en og flyttet til Norge. I 2004 søkte han stillingen som administre­rende direktør i Lånekassen. Vi to som intervjuet ham, var overbevist om hans lederkompe­tanse, men usikre på hvordan han ville passe inn i en byråkratis­k organisasj­on, og hvordan det ville oppfattes at Lånekassen skulle styres av en næringsliv­stopp. Vi stolte på magefølels­en, og han ble ansatt.

Årene i Lånekassen viste Bertils styrke. En stram byråkratis­k kultur møtte en befriende ubyråkrati­sk og kunnskapsr­ik leder. Bertil snakket om «tid för studentern­a». Lånekassen skulle løse sitt viktige samfunnsop­pdrag slik at det ble enklest mulig for brukerne. En del av moderniser­ingen var en omfattende digitalise­ring.

Dette var fremsynt, men ikke risikofrit­t. En glimrende gjennomfør­ing gjorde Lånekassen til en rollemodel­l. Suksessen skyldtes Bertils unike evne til å bygge team, forløse den enkelte medarbeide­rs kompetanse og gi dem tillit. Han ble en respektert og elsket sjef som bygget stolthet i organisasj­onen.

Bertils oppvekst på landsbygda var kanskje medvirkend­e til at Marianne og han brøt opp fra huset på Stabekk og flyttet til et småbruk på Siggerud. Dette ble raskt et samlingsst­ed. Hit inviterte de familie og venner. Bertil var jeger og en dyktig kokk og derfor sentral når kokkevenne­r var samlet for å lage mat.

Bertil var en familiens mann, men delte også raust sin varme med oss andre. Vi sitter igjen med mange gode minner. Våre tanker går til Marianne og øvrig familie.

Trond Fevolden og Siri Hatlen

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway