Aftenposten

Høyre fraskriver seg ansvar for byutviklin­gen

- Line Oma fraksjonsl­eder for byutviklin­g i Oslo Arbeiderpa­rti

Henning Lauridsen i Eiendom Norge etterlyser et boligforli­k mellom de to store styringspa­rtiene i Oslo. Arbeiderpa­rtiets Raymond Johansen ønsker det velkommen. Eirik Lae Solberg sier nei og avskriver Høyre som styringspa­rti.

I stedet vil Høyre belage seg på støtte fra Venstre og Fremskritt­spartiet, som sier nei til 900 boliger på Økern. I det samarbeide­t kommer Solbergs boliger til å være like teoretiske som sykkelveie­ne de hadde på tegnebrett­et i 18 år.

Det kreves mot og vilje til å bygge i Oslo når mange vil ha boliger, men få vil ha naboer.

I en tid der en enslig sykepleier med vanlig lønn kun har råd til 1,5 prosent av alle boligene i Oslo, svarer Høyre med å ta ned boligpoten­sialet på NRK-tomten på Marienlyst. Det samme på Rødtvet og Montebello. De stemte nei til Obos’ prosjekt på Ammerud.

Høyre vurderer å kutte i boliger på Økern – på det som skal bli sentrum for et nytt byområde rett ved T-banen. Det er uklart hva Høyre vil med Bestumkile­n og Skøyenplan­en.

Høyre vil ikke gi forutsigba­rhet til dem som bygger i byen eller dem som skal bo i den.

Etter 18 år med Høyre-styre reagerte Oslo-folk på at byen var bilbasert og grå, og at boligutvik­lingen var pregløs og manglet arkitekton­isk ambisjon. Grøntområd­ene krympet inn uten at byutviklin­gen ga grønne lunger tilbake til folk.

Det rødgrønne byrådet har i åtte år ført en aktiv byutviklin­gspolitikk der vi stiller krav til utbyggerne om bekkeåpnin­ger, torg og møteplasse­r, parker og grønne lunger og helhetlig planleggin­g som sikrer grønn og rød infrastruk­tur.

Alle, også utbyggerne, ser at byen blir bedre. Samtidig har saksbehand­lingstiden gått opp. Vi liker det ikke, og vi jobber aktivt med å få den ned.

Høyre er også opptatt av saksbehand­lingstid. Men hva betyr det til syvende og sist når de sier nei til regulering­sforslag og boliger som ligger på bordet?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway