Aftenposten

Rause porsjoner på Torshov

En vegg full av amerikansk­e bilskilt. Båser og stoler trukket i skai. Bilder av pinuper som serverer milkshake. Det føles ikke helt autentisk dette her.

- Siran Øzalp Yildirim restaurant­anmelder

Heldigvis blir omgivelsen­e fort glemt så fort maten er på bordet. BFF har to filialer, en i Bygdøy allé og en på Torshov. Vi har tatt turen til sistnevnte. Jeg har på forhånd gransket menyen og vet det venter mengder med kjøtt.

Det skal vise seg at til og med en matanmelde­rs magesekk blir for liten her. Porsjonene er mildt sagt rause.

Drikkepres­s. BFF Torhov har to etasjer. Det er plass til veldig mange. Nesten litt for god plass, for det føles veldig tomt denne ettermidda­gen.

– Ja, skal du ha en til? Servitøren blunker og er lur i blikket. Jeg har så vidt tatt to slurker av ølet. Fint at hun er på. For all del. Men ser hun ikke det fulle glasset?

Dette blir en gjenganger i løpet av de to timene vi er på BFF. Jeg får stadig vekk tilbud om øl, selv om jeg har.

Kjøtt, kjøtt og mer kjøtt. Nå kommer hun mot oss igjen. Denne gangen med et brett fullt av kjøtt.

– Oi, er alt dette til oss?

Det kommer mer. Vi har bestilt en såkalt BBQ planke for to personer, men mengdene kjøtt vi er i ferd med å bli servert, hadde ingen av oss forventet. Hun går frem og tilbake fra kjøkkenet to ganger til. En stor skål med pulled pork, en skål med mac and cheese, potetstapp­emed saus og to bisquits (et slags rundstykke laget med mørdeig).

På brettet har vi fått to typer pølse, spareribs, fritert kylling, maiskolbe og litt salat.

Den ene pølsen har godt med krydder. Jeg smaker chili og hvitløk. Den er ordentlig kjøttfull og god, spesielt til potetstapp­e med en søtlig brun saus. Også pølse nummer to leverer. En ostepølse med litt mildere smaker.

Den friterte kyllingen knaser i munnen. Det er noen deler av den som ikke er helt sprø, men det er helt tilgitt fordi kyllingkjø­ttet er saftig, og de sprø bitene er nydelige når de dyppes i den skarpe Bbq-sausen.

Spareribse­ne har en søt glaze, men det er lite av den. Her kunne de gjerne pøst på. De faller heller ikke helt av beinet. Av kjøttkompo­nentene er det dessverre disse som kommer dårligst ut. Og det er jo synd, for jeg mener at spareribs som konsept er trekkplast­eret til kjøkken som dette.

Heller ikke maisen lever ut sitt fulle potensial. Den er blitt svakt grillet eller stekt på den ene siden, men er ellers helt gul. Grillet mais med smør er jo egentlig ganske enkelt å få til bra. Denne varianten er helt ok, men vi er jo på steakhouse. Det skal ikke være noe spørsmål om maisen har vært på en grill eller ikke.

Goody med doggy. Jeg vet ikke om det er morsomt, rart eller fint, men de har en bunke med takeaway-bokser på et bord like ved oss. Det betyr nok at det fort blir for mye mat for folk.

Servitøren vår spør om vi vil ha med resten hjem.

– Såbra athunspøro­mdet, fornoen kan kanskje synes det er litt flaut å beomdoggyb­ag, siervennen­min.

Vi klarer å fylle to store bokser med rester.

Tre sylteagurk­er til to. Er det noe ved dette måltidet som får meg til å snakke omdet med venner og familie? Kommer jeg til å si «dere må prøve ...»? Nei.

Alt er godt, og somman sier i USA «comforting». Det er ingen showstoppe­re her.

Og så er det småting da. Ting som kunne dratt opp opplevelse­n, men som i stedet ødelegger litt.

Salat uten dressing. Tre sylteagurk­er somskal deles av to personer. Støvete gulv. En servitør som maser om øl.

De har ikke andre desserter enn en lang listemilks­hakes. Det kunne de jo gjerne hatt. Vi tar en cold brew coffeemilk­shake på deling. Jeg vet ikke, men jeg lurer på om det er litt fløte inni der. Den er nemlig fet og deilig. Den er også luftig, søt og helt nødvendig etter det som føles som kilovis med kjøtt.

BFF tilfredsst­iller den kjøttglade. Filialen på Torshov er så stor at det fort føles tomt og ukoselig der. Det er synd. For dette kunne vært et perfekt sted for familiemid­dager eller vennetreff på en hverdag.

 ?? Stig B. Hansen Foto: ?? Variasjon og store porsjoner er stikkord for serveringe­ne.
Stig B. Hansen Foto: Variasjon og store porsjoner er stikkord for serveringe­ne.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway