Aftenposten

Folkefest på Lerkendal

Rosenborg-spillerne slipper å grue seg til 17.-maitoget etter å ha vartet opp med en god kamp og 1-0seier over Haugesund på hjemmebane tirsdag.

-

RBK – Haugesund 1-0

Morten Bjørlo ble matchvinne­r for trønderne med en pen scoring etter 56 minutter foran 21.264 tilskuere. Det holdt til å blidgjøre Lerkendalp­ublikumet på en dag der de også jublet for AAFKS tre scoringer mot rivalen MFK.

– Fantastisk. Vi trengte en seier nå, så det var deilig å se den gå inn, sa Bjørlo til TV 2.

Seieren var Rosenborgs første siden serieåpnin­gen mot Viking. Dessuten hadde Kjetil Rekdals menn tapt tre strake kamper før det endelig ble seier på «fotballens festdag», 16. mai.

– Jeg håper vi kan bygge videre på dette. Det er ikke godt nok (spillemess­ig) i dag heller, men vi vinner, og det er viktig, la Bjørlo til.

Hjemmelage­t gikk aggressivt til verks og skapte et par fine muligheter i starten. 16-åringen Sverre Nypan var frisk innledning­svis, mens hans spissmakke­r Kristall Ingason burde ha scoret da han kom seg fri mot Fkh-keeper Egil Selvik etter fem minutter.

Utover i omgangen ble det mer jevnspilt, men to gule kort på kort tid til Magnus Christense­n skapte trøbbel for Haugesund. Han fikk marsjordre etter 33 minutter, noe som styrket Rbk-håpet om seier.

– Det er kaotisk, men etter at de får et rødt kort synes jeg vi tar over og har det meste, egentlig, sa Rbk-innbytter Olaus Skarsem til TV 2.

Han fikk støtte av Bjørlo etter kampen.

– Vi startet bra, men så ble det litt mindre intensitet etter hvert. Vi hadde en tøff kamp for et par dager siden (2-3 for Bodø/glimt). Men så fikk de en utvisning, og da tok vi fullstendi­g over. RBK kunne juble for sin første seier siden 10. april.

 ?? Foto: Ole Martin Wold, NTB ?? ⮉ Morten Bjørlo (t.v.) ble matchvinne­r for Rosenborg.
Foto: Ole Martin Wold, NTB ⮉ Morten Bjørlo (t.v.) ble matchvinne­r for Rosenborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway