Aftenposten

Brækhus veid inn før VM-duell

Cecilia Brækhus (41) veide i ettermidda­g inn før VM-kampen mot britiske Terri Harper (26) i Dublin lørdag kveld.

- Per Opsahl, VG

–Dette er mest for meg selv. Jeg vil vise verden at jeg kan avslutte på en god måte, avslutte der jeg startet med å være forelsket i boksing, avslutte med å vise hvem jeg egentlig er, sier Brækhus til VG.

Nå møter hun Harper, som er WBA-mester i super weltervekt (70 kg). Brækhus gikk på vekten som viste 69,4 kg, mens den tre cm høyere Harper veide i overkant av en kilo mindre.

41-åringen var bestemt i blikket og holdt det helt til en mer «blunkende» Harper snudde seg unna da de poserte ansikt til ansikt på podiet i The Mansion House i sentrum av den irske hovedstade­n.

Mistet VM-beltene. Brækhus var hele verdens boksedronn­ing og var ubeseiret i weltervekt frem til hun tapte to ganger mot Jessica McCaskill i 2020 og 2021. Da forsvant også alle VM-beltene hun hadde samlet opp.

I desember i fjor gjorde Brækhus comeback i ny vektklasse, og fyller altså 42 år i september.

Hun vil vise at hun har mer å gi i bokseringe­n.

– Jeg er ikke den utslitte, drittleie bokseren jeg var under pandemien, sier Brækhus.

– Du sier avslutte – er dette den siste kampen din?

– Nei, det må vi se. Jeg tar det kamp for kamp.

Boksestevn­et sendes direkte på DAZN lørdag kveld, og Brækhus er en del av «oppvarming­en» til den store hovedkampe­n der landets store yndling skal i aksjon.

Kvinneboks­ing blomstrer.

Katie Taylor er regnet som verdens beste kvinneboks­er – en «tittel» hun tok over etter Brækhus. Nå går hun hovedkampe­n i 3Areana foran over 10.000 tilskuere.

Taylor har allerede alle VM-beltene i lettvekt (61 kg), og møter Chantelle Cameron som har alle titlene i super lettvekt (63,5 kg).

– Jeg har ingen problemer med at andre tar hovedscene­n. Kvinneboks­ing blomstrer, og jeg er så glad for at jeg fortsatt kan være en del av dette, sier Brækhus.

Tar hun VM-tittelen igjen er det gode muligheter for at det blir gigantkamp på Brækhus også om ikke så lenge.

– Får hun VM-tittel igjen åpner det seg noen glimrende muligheter. Hun har allerede et stort navn, og med et belte i tillegg blir det stort. Det mest nærliggend­e er å møte Natasha Joans, som har de tre andre beltene (IBF, WBC og WBO) i vektklasse­n, sier promotor Tom Loeffler til VG.

PS! Jonas skal etter planen forsvare titlene sine i Manchester i juli. motstander foreløpig er ikke klar.

 ?? Foto: Jason Cairnduff, Reuters/NTB ?? ⮉ Cecilia Brækhus utfordrer tittelhold­er Terri Harper (t.v.) i Dublin lørdag kveld. I bakgrunnen står den britiske promotoren Eddie Hearn.
Foto: Jason Cairnduff, Reuters/NTB ⮉ Cecilia Brækhus utfordrer tittelhold­er Terri Harper (t.v.) i Dublin lørdag kveld. I bakgrunnen står den britiske promotoren Eddie Hearn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway