Aftenposten

Haalands første tittel av tre mulige i boks

Elektriske City Ground tok fullstendi­g av etter å ha sikret seg en ny sesong i Premier League. Men også i Manchester har de grunn til å feire. Nå har City sikret ligatittel­en.

- Mats Arntzen, VG

For etter lørdagens skrell er det ikke lenger teoretisk mulig for Arsenal å ta igjen Manchester City. Det betyr at Erling Braut Haaland og hans lagkamerat­er kan juble som seriemeste­re allerede i dag.

Haaland er den fjerde nordmannen som vinner Premier League. De andre: Ole Gunnar Solskjær (seks ganger), Henning Berg og Ronny Johnsen (tre ganger hver). Alle unntatt én av Bergs tre triumfer er med Manchester United. Den aller første av Bergs tre var med Blackburn Rovers i 1995.

Solskjærs siste triumf var i 2006/07-sesongen.

Ødegaard-miss.

Samtidig som Nottingham Forest-fansen mobbet Arsenal for å ha «toppet tabellen og rotet det til», gikk det galt for Martin Ødegaard. Nordmannen bommet på en pasning, som ble snappet opp av Morgan Gibbs-white på midtbanen. Den tidligere Arsenal-spilleren kunne dermed storme midtsirkel­en og mot Arsenals mål. Han serverte den videre ut til Taiwo Awoniyi, som satte inn kampens eneste mål:

Dermed er Arsenal uten mulighet til å ta igjen ligaleder Manchester City, til tross for at de lyseblå har tre kamper igjen å spille. Så sent som 18. januar ledet Arsenal ligaen med åtte poengs forsprang.

Premier League-tittelen til Manchester City er deres femte triumf på de seks siste sesongene.

Sikret plassen.

For Nottingham Forest ble det også en stor opptur. Etter syv lange overtidsmi­nutter kunne de endelig slippe jubelen løs. Taket løftet seg nesten da dommer Anthony Taylor blåste i fløyten for siste gang. Mens Ødegaard & Co. tuslet slukøret i garderoben, jublet Forestspil­lerne hemningslø­st.

Evertons uavgjortre­sultat mot Wolverhamp­ton gjør at hverken Everton, Leicester eller Southampto­n kan ta igjen Forest.

 ?? Foto: Oli Scarff, AFP/NTB ?? ⮉ Erling Braut Haaland kunne heve armen etter at Champions League-finalen mot Inter var et faktum. Nå er ligamester­skapet også i boks. Han skal også spille Fa-cupfinale mot Manchester United.
Foto: Oli Scarff, AFP/NTB ⮉ Erling Braut Haaland kunne heve armen etter at Champions League-finalen mot Inter var et faktum. Nå er ligamester­skapet også i boks. Han skal også spille Fa-cupfinale mot Manchester United.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway