Aftenposten

Rune banket Ruud

Casper Ruud tok ledelsen, men danske Holger Rune kom fryktelig tilbake og slo nordmannen i semifinale­n i Masterstur­neringen i tennis i Roma.

-

❝ Jeg tenkte at han kom til å vinne, så jeg begynte bare å spille slik jeg ville

Holger Rune om hvordan han snudde semifinale­n mot Casper Ruud

20 år Rune kampen med settsifren­e gamle vant fikk annet en 6–7 sett god (2–7), tok start, Rune 6–4, men kontroll i 6–2. midten Ruud over av kampen og vant til slutt komfortabe­lt. hovedstade­n Turneringe­n har i den vært italienske god for Ruud, som har tatt seg til semifinale tre ganger medregnet årets utgave. I 2020 og 2022 tapte han for veteranen Novak Djokovic. I år fikk han en god start på kampen med seier i første sett, men deretter ble den unge dansken for sterk på grusen i Roma.

– Jeg sa til meg selv at jeg ikke hadde noe å tape. Jeg tenkte at han kom til å vinne, så jeg begynte bare å spille slik jeg ville. Det var nøkkelen for å komme tilbake, sa Rune til arrangøren etterpå.

Ruud har én gang tidligere spilt tittelkamp i Masters100­0. 24åringen tapte for spanske Carlos Alcaraz i Miami i fjor.

Tiebreak. Rune møter enten russiske Daniil Medvedev eller greske Stefanos Tsitsipas i søndagens finale. De to spiller senere lørdag. Rune tapte tidligere i år finalen i Monte-carlo Masters mot Andrej Rublev., mens han vant Masters-turneringe­n i Paris i fjor.

Fjoråret var en enorm opptur for Ruud med to Grand Slam-finaler og finale i Atp-sluttspill­et. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstade­n.

Ruud og Rune måtte ut i tiebreak i det første settet etter at de begge holdt egne servegame hele veien til 6–6. Der fikk Ruud en god start med et brudd og ledet tidlig 4–0. Deretter tok han seieren 7–2 og var ett sett unna finaleplas­s i den italienske hovedstade­n.

Slo tilbake. I annet sett brøt Ruud dansken og tok ledelsen 3–2, men etterpå utlignet Rune bruddet. Dansken gikk deretter opp til 5–4 og tok settseiere­n da han igjen brøt Ruud.

Dermed måtte duellanten­e inn i et siste og avgjørende sett. Der tok Rune kommandoen og utnyttet omtrent alle feil Ruud gjorde. På stillingen 2–1 til Rune gjorde nordmannen en dobbeltfei­l på egen serve og ble brutt. Deretter ble veien for lang for Ruud, som ikke greide å komme tilbake.

Nordmannen hadde vunnet alle fire kampene mot Rune foran lørdagens semifinale. Rune har levert et kjempeår på Atp-touren og bykset oppover på verdensran­kingen.

Krangel. Ruud og den 20 år gamle danske tennisstje­rnen hadde ikke møttes siden kvartfinal­en i Roland-garros for nesten ett år siden. I etterkant av oppgjøret fulgte en heftig krangel etter at Ruud vant kampen. De har begge uttalt i etterkant at de har skværet opp, og foran semifinale­n i Roma meldte Ruud at de skulle prøve å «gjøre det litt mer vennlig denne gangen».

Rune har hittil i karrieren til tider vært en hissigprop­p på tennisbane­n, men lørdag holdt han seg forholdsvi­s rolig hele kampen.

 ?? Foto Guglielmo Mangiapane, Reuters/ntb ?? ⮉ Holger Rune er klar for finale i Roma.så fornøyd var han med seieren over Casper Ruud i gårsdagens semifinale.
Foto Guglielmo Mangiapane, Reuters/ntb ⮉ Holger Rune er klar for finale i Roma.så fornøyd var han med seieren over Casper Ruud i gårsdagens semifinale.
 ?? Foto: Alessandra Tarantino, AP/ NTB ?? ⮉ Casper Ruud vant første sett, men tapte til slutt for danske Holger Rune i Roma.
Foto: Alessandra Tarantino, AP/ NTB ⮉ Casper Ruud vant første sett, men tapte til slutt for danske Holger Rune i Roma.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway