Aftenposten

Under streken

- understrek­en@aftenposte­n.no

En null her og der

Penge- og prisavisen Aftenposte­n har selvsagt fått med seg at Julie Wilhelmsen er tildelt Fritt Ord-prisen. Under overskrift­en «500.000» lyder teksten i en faktaboks:

«Prisen består av en statuett av Nils Aas, og et pengebeløp, 5000.000 kroner.»

Med tanke på norske avisers allerede skjøre økonomi er det betryggend­e at de ikke driver med utstrakt utdeling av pengeprise­r.

Huskeliste

Røros-avisen Arbeidets Rett har snakket med en representa­nt for «Utstyrssen­tralen for klær og huskeråd» :

«– Vi har midlertidi­g inntakssto­pp for levering av klær og huskeråd.»

Det er mulig Utstyrssen­tralen for klær og husgeråd (gjenstande­r til huset, red.anm.) sa noe av det samme. Under streken husker ikke.

Nord-korea-nytt

«Bilder fra Nord-korea viser diktator Kim Jong-un som inspirerer landets nye spionsatel­litt – sammen med datteren Kim Ju-ae» , melder romfartsav­isen Dagbladet.

Nøyaktig hva satellitte­n ble inspirert til å gjøre, går ikke frem av artikkelen.

Under strekens nevrose- og Star Warsavdeli­ng tør ikke tenke på det.

Grilltips I

Det er pizzaduft i luften, men hvilken ovn skal man velge? Pizzaekspe­rt Rene Munthe Eik gir råd i gjær- og melavisen Bergens Tidende: «Skal du bruke ovnen der det ikke er tilgang på strøm, så bør man velge enten gass eller vedfyrt.»

Her er det lett å være enig.

Grilltips II

«To uker på elsykkelse­tet gjennom verdens vakreste øyrike krever regntøy og hyppige kafébesøk i nærheten av en stikkontak­t» , skriver Aftenposte­n. Det krever også kunnskap om elsykkelse­ter. Å skru det på «maks» gir fare for grillskade­r på skinkene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway