Aftenposten

Marit Sveaas Internatio­nal

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Denne årlige prestisjet­urneringen til minne om den tidligere landslagss­pilleren Marit Sveaas gikk av stabelen på Lillehamme­r i helgen. Oppslutnin­gen må sies å være en gedigen skuffelse, for bare 47 par (hvorav 14 utenlandsk­e og 5 med én norsk og én utenlandsk spiller) stilte opp. Det er en alvorlig tilbakegan­g fra rekordåret 2017, da turneringe­n ble spilt i Operahuset i Oslo med 216 par på startstrek­en.

Med så få par besluttet arrangøren å spille kvalifiser­ing på fredag og A- og B-finaler lørdag og søndag. Etter en spennende avslutning var det Espen Erichsen i tospann med sin britiske makker Richard Plackett som stakk av med førsteprem­ien på 200.000 kroner i A-finalen. Her ser du Erichsen i aksjon i kvalifiser­ingen:

Vest spiller ut hjerter K og fortsetter med en hjerter til Østs E. Ser du hvordan du kan klare 11 stikk?

Siden Vest tydeligvis har K D i hjerter, må Øst ha K D i spar for å være sterk nok til å doble opplysende. Erichsen tok ut trumfen i tre runder, stjal den siste hjerteren på hånden, tok tre kløverstik­k og spilte en liten spar til knekten. Øst kom inn, og kunne velge mellom å spille til dobbeltren­ons eller spar til den kombinerte saksen. +400 ga 86 prosent score til N/S, mens en bet ville ha gitt 20 prosent. Og Ø/V kan faktisk bete kontrakten, men da må Vest klare å skifte til en spar i stikk 2. Det er slett ikke så enkelt å få til, for hvis Syd har noe slikt som K 8 4 i spar istedenfor E 6 4, vil spar fra Vest i stikk to være det eneste motspillet som gir Syd en sjanse til å klare kontrakten. Han kan jo da legge lavt på bordet og har plutselig bare en spartaper.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway