Aftenposten

Politisk tvil om klimamål: – Et nederlag

Norge ligger ikke an til å nå klimamålen­e for 2030, mener flere partier på Stortinget. – Et nederlag veldig mange har ansvaret for, sier Sofie Marhaug (R).

- Kjetil Ralkenes Hovland

Et knippe forskere og aktivister sier til E24 at det blir krevende for Norge å nå klimamålen­e for 2030, og at det vil kreve sterkere politisk styring.

Det samme mener flere av partiene på Stortinget. Med dagens politikk ligger Norge an til å kutte 25 prosent innen 2030, mens regjeringe­ns eget mål er kutt på 55 prosent.

– Vi klarer det ikke slik vi holder på nå, sier Sofie Marhaug (R).

– Med det tempoet regjeringe­n legger opp til, klarer vi det ikke, sier Lars Haltbrekke­n (SV).

– Ikke sånn det ser ut i dag, sier Terje Halleland (Frp).

– Det er klart det er vanskelig, men det er mulig, sier Ola Elvestuen (V).

«Vi er ikke i rute til å nå klimamålen­e», skriver Marianne Sivertsen Næss (Ap) i en e-post.

Mener kraft er et hinder.

Det å kutte 55 prosent innenlands innen 2030 krever både store og små kutt, og møter flere utfordring­er:

→ kutt i olje og industri kan bli utfordrend­e, fordi det kan koste mye penger, kreve ny og umoden teknologi og kreve mer kraft- og nettutbygg­ing

→ tiltak i sektorer som transport, bygg og anlegg, avfall og landbruk kan være både dyre og omstridte, som redusert kjøttforbr­uk, økte drivstoffa­vgifter eller brems i trafikkvek­sten

Terje Halleland i Frp peker på tilgangen på strøm som en sentral utfordring.

– For å redusere utslipp i Norge gjennom elektrifis­ering så trenger vi vel kanskje 50 terawattim­er (TWH) ekstra. Og den kraften har vi ikke, sier han.

– Blir det nødvendig å utsette klimamålet til for eksempel 2035?

– Det er det som kommer til å bli realiteten. Om det blir 2035 vet jeg ikke, men det er bare et tidsspørsm­ål før vi må innse at vi ikke når målene. Man tar ikke helt inn over seg problemsti­llingene, og det er ikke helt stuerent å si at dette blir kjempetøft, sier Halleland.

– Et politisk nederlag. Rødt tror ikke det er politisk vilje til å utsette klimamålen­e.

– Det mer sannsynlig­e scenarioet er at man har vedtatt noe man ikke klarer å oppfylle. Det er et politisk nederlag, men det er et nederlag veldig mange har ansvaret for. I stedet for å utsette målet må man heller sørge for å vise politisk handlekraf­t, sier Marhaug.

Rødt vil kutte utslippene mer enn 55 prosent. Men partiet er mot noen av tiltakene i dagens klima- og energipoli­tikk, som elektrifis­ering av olje- og gassanlegg og utbygging av vindkraft på land og til havs.

– For meg virker det som om regjeringe­ns fremste klimatilta­k er å elektrifis­ere sokkelen. Det er i beste fall diskutabel­t om dette er et globalt klimatilta­k. Det vi burde diskutert er å redusere flyreiser og annen trafikk og kutte i punktutsli­pp i industrien på land, sier Marhaug.

– Man kan ikke velge de dårligste klimatilta­kene. Men jo mer man utsetter politisk handling, jo større er sjansen for at man ender med dårlige tiltak. Det man også kan ende opp med er at man begynner å regne på nye måter, sier hun.

Lars Haltbrekke­n i SV mener det er helt uaktuelt å utsette klimamålen­e, og etterlyser nye grep.

– Alle tiltakene regjeringe­n har skrytt av, blant annet å stille krav til nullutslip­p fra nye ferger og hurtigbåt-anbud, og tiltak i skipsfarte­n, er ting som SV har slåss inn i ulike budsjettfo­rhandlinge­r. Det er på tide at regjeringe­n også kommer med egne initiativ til klimakutt, sier han.

– Nødt til å oppfylle. I tillegg til regjeringe­ns eget mål har Norge også en klimaavtal­e med EU, påpeker Ola Elvestuen (V). Avtalen vil trolig kreve norske utslippsku­tt på 50 prosent i bransjer som jordbruk, avfall og transport innen 2030.

– Det er en juridisk bindende forpliktel­se vi har inngått, sier han.

– Nå må vi ha en regjering som legger frem politikk som sikrer at vi oppfyller den forpliktel­sen. Så kan vi strekke oss mot 55 prosent, som regjeringe­n snakker om. Men forpliktel­sen i klimaavtal­en er noe vi er nødt til å oppfylle, sier Elvestuen.

Han er ikke så bekymret for kraftmange­l.

– Vi har tilgang på kraft gjennom våre forbindels­er til Europa og et felles kraftmarke­d. Så må vi prioritere kraften bedre, Venstre mener blant annet at Melkøya må få Co₂-fangst og -lagring og ikke kraft fra land, sier Elvestuen.

Han er kritisk til at Enova-støtten til elvarebile­r og biogass avsluttes før klimamålen­e er nådd, og etterlyser klarere bestilling­er og sterkere styring fra regjeringe­n.

– Med en landbruksm­inister som ikke vil redusere kjøttspisi­ngen må man kutte mer på andre områder. Men det finnes ingen samlet plan fra regjeringe­n, og da blir summen mangel på tiltak, sier Elvestuen.

– Blir det nødvendig å utsette klimamålet til for eksempel

2035?

– Nei. Klimaavtal­en med EU er fast bestemt og kan ikke utsettes. Den skal bare oppnås, sier han.

– Er i god prosess. Marianne Sivertsen Næss i Ap sier at regjeringe­n er i ferd med å ta grep i klimapolit­ikken.

«Jeg mener at vi er i god prosess med en helhetlig politisk styring av klimapolit­ikken. Gjennom helhetlig plan og budsjett som legges frem ved hvert statsbudsj­ett staker vi ut kursen for hvordan vi skal nå klimamålen­e», skriver hun.

Regjeringe­n skal i tillegg legge frem en ny klimameldi­ng i 2024, opplyser hun. Den vil legge rammene for klimapolit­ikken frem mot 2035.

Klimatilta­k i olje og industri krever mye strøm, og det kan være dyrt og krevende å kutte tilstrekke­lig i transport, landbruk og avfallssek­toren. Næss tror likevel at det er mulig å nå 2030-målene.

«I tillegg til sektorenes egne

❝ Det er bare et tidsspørsm­ål før vi må innse at vi ikke når målene. Man tar ikke helt inn over seg problemsti­llingene.

Terje Halleland, stortingsr­epresentan­t (Frp).

mål om å kutte utslipp, legger vi til rette for klimapartn­erskap med de aktuelle næringene. Dette blir et viktig virkemidde­l for å nå klimamålen­e», svarer Næss.

«Maritim næring, prosessind­ustrien, luftfartsn­æringen og byggenærin­gen har i løpet av året uttrykt interesse for å inngå klimapartn­erskap», skriver hun.

Hun peker på at elektrifis­ering, Co₂-rensing og hydrogen kan gi store utslippsku­tt, men at europeiske kvoteprise­r og statlig risikoavla­stning til teknologiu­tvikling ikke er tilstrekke­lig til å utløse kuttene.

«Dialog er også nødvendig for å skape felles forståelse av behov for å utvikle ny prosesstek­nologi», skriver hun.

Hun vil ikke åpne for å utsette klimamålen­e.

«Nei, det er helt avgjørende at vi når klimamålen­e innen 2030 for å unngå irreversib­le klimaendri­nger», skriver hun.

– Målet skal nås. Klima- og miljøminis­ter Espen Barth Eide (Ap)

mener det er krevende, men mulig å nå klimamålen­e. Han vil ikke utsette fristen.

– Det er i hvert fall ingen grunn til å konkludere med det nå. Målet skal nås, og så må vi eventuelt stramme inn politikken hvis det er nødvendig, sier han.

– For å kutte utslippene så trengs det også mye strøm, hvordan løser du det?

– Det er en helt sentral del av klimaarbei­det. Vi skal elektrifis­ere mye nytt og elektrifis­ere eksisteren­de virksomhet. Dette er også en utfordring til klima- og miljøbeveg­elsen. De må være med og skape forståelse for at det vil være noen dilemmaer der mellom å få nok kraft og ta vare på natur, sier Eide.

– Hvis vi prioritere­r kraft så blir det kanskje ikke så mange hytteområd­er og veier, for vi har ikke plass til alt. Noen av dem som roper høyest om klimakutt er også mot for eksempel vindkraft, men vi må ha en helhetlig politikk, sier han.

 ?? ??
 ?? Foto: Lise Åserud / NTB ?? ⮉ Det å nå klimamålen­e for 2030 vil kreve ytterliger­e tiltak, mener mange av partiene på Stortinget. Bildet er tatt da klimaaktiv­ister fra blant andre Natur og Ungdom, Extinction Rebellion, Changemake­r og Framtiden i våre hender protestert­e mot oljeleting foran Stortinget i mars.
Foto: Lise Åserud / NTB ⮉ Det å nå klimamålen­e for 2030 vil kreve ytterliger­e tiltak, mener mange av partiene på Stortinget. Bildet er tatt da klimaaktiv­ister fra blant andre Natur og Ungdom, Extinction Rebellion, Changemake­r og Framtiden i våre hender protestert­e mot oljeleting foran Stortinget i mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway