Aftenposten

Dette har skjedd:

-

→ På grunn av pandemien og ettervirkn­ingene av den ble alle skriftlige og muntlige eksamener på grunnskole­r og videregåen­de skoler avlyst i 2020, 2021 og 2022.

→ Fredag 12. mai var det innlogging­sproblemer på Visma Inschool der elevene skulle få vite hvilke fag de skulle ta eksamen i. Problemene ble løst etter rundt tre timer.

→ Fredag 19. mai hadde mange elever problemer med innlogging til eksamen i norsk sidemål. De fikk heller ikke tilgang til digitale hjelpemidl­er som ordbøker eller læringsare­naen NDLA.

→ Mandag 22. mai var vårens største eksamensda­g. Nettsiden til Utdannings­direktorat­et (Udir) kræsjet, og mange fikk ikke logget seg inn og lastet ned eksamensop­pgavene. Problemene ble løst etter rundt en time, og elevene fikk ekstra tid på slutten av dagen for å kompensere for den tapte tiden.

→ I Møre og Romsdal var det i tillegg lokale nettverksp­roblemer, og eksamen ble avlyst. Elevene som hadde startet, fikk muligheten til å fullføre eksamen, men kan velge å trekke besvarelse­n når de får resultatet.

→ Viken fylkeskomm­une ba også om å avlyse, men fikk nei. Noen elever ble likevel sendt hjem uten å ha avlagt eksamen. Disse kan klage på formelle feil ved gjennomfør­ing av eksamen.

→ Det har også vært digitale problemer på 10. trinn på ungdomssko­lene. Flere som skulle ha matteeksam­en mandag, slet med å logge seg inn. De som tirsdag skulle ha eksamen i engelsk, hadde problemer med å laste ned forberedel­sesmateria­le dagen før og fikk derfor en time ekstra på selve eksamen.

→ Kunnskapsm­inister Tonje Brenna (Ap) har bedt Udir redegjøre for saken og hvordan de skal unngå lignende feil igjen.

→ Tirsdag 23. mai meldte Utdannings­direktorat­et at dagens eksamen gjennomfør­es som planlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway