Aftenposten

Norge avsluttet ishockey-vm med stortap

Norge kom seg raskt ned på jorden igjen etter seieren over Canada. Slovakia ble for sterke.

-

Henrik Haukeland, Ken André Olimb og Emil Lilleberg ble kåret til Norges beste spillere under VM. Trenerteam­et og øvrig støtteappa­rat velger ut sine tre beste spillere i mesterskap­et.

– En litt blandet følelse. Vi spiller bra i mange kamper og perioder, men mangler den ekstra skarpheten til å slåss om en kvartfinal­e, sa målvakt Haukeland til Viaplay.

Måtte slå Norge. Slovakia hadde mye å spille om tirsdag. De kjemper om mulig kvartfinal­eplass, og kun seier etter 60 minutter mot Norge var godt nok til å ta seg forbi Latvia.

Norge kunne på sin side blitt nummer 10 eller 11 med seier. Nå blir det 12.-plass i mesterskap­et.

Norge er blitt nummer 13 i to mesterskap på rad, men tok seg ett hakk opp etter å ha sanket seks poeng. Norge hadde til slutt Frankrike, Østerrike, Ungarn og Slovenia bak seg. De to siste rykker ned til 1. divisjon og bytter plass med Storbritan­nia og Polen foran VM i Tsjekkia neste år.

Slet offensivt. Det offensive norske spillet har skurret litt under VM, men defensivt har det vært godkjent. Mannskapet til Tobias Johansson har klart å spille av presset i egen sone med gode pasninger fremover. Hadde overtallss­pillet stått i stil, kunne det gått enda bedre.

Det gikk ikke helt Norges vei i kampen, og laget hadde tre store sjanser til å score i åpningsper­ioden. Blant annet hadde Ole Einar Engeland Andersen en treffer i tverrligge­ren.

Så fikk Robert Lantosi gå uhindret fra egen sone og litt for enkelt sette 3–0 bak Haukeland.

– En svak periode. Spillerne gikk dårlig på skøyter, og vi var ikke gode nok fysisk. Vi må også ha litt mer tålmodighe­t i spillet vårt, forklarte landslagss­jef Johansson den svake perioden overfor Viaplay.

Markus Vikingstad tente et nytt håp da han reduserte til 1–3 i midtperiod­en på pasning fra Thomas Berg-paulsen. Til tross for at kampen jevnet seg mer ut de siste 40 minuttene kom det et nytt slovakisk mål mot slutten. (NTB)

?? Foto: Roman Koksarov, AP/NTB ?? ⮉ Markus Vikingstad (37) scoret det norske trøstemåle­t da han reduserte til 1–3 mot Slovakia i ishockey-vm tirsdag.